Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

A magyar politikusok újabb kudarca

 

Újból láthattuk a magyar politikai osztály által egyre csak hajtogatott eszmék kudarcát, ezek elutasítását a magyar közösség részéről. A Székelyföld határainak őrtüzekkel való megvilágításáról beszélek.

Az ötlet nevetségességétől eltekintve koncentráljunk annak jelentésére. Ugyanazt az élettelen ötletekkel teli malmot hajtják immár több mint 25 éve, ami perspektíva- és ötletszegénységükről, de főleg az őket a parlamentbe küldő közösség iránti valódi érdeklődés hiányáról tanúskodik. Bár nyíltan a Kelemen Hunor RMDSZ-e nem társult a Székely Nemzeti Tanács ezen akciójához, de hátulról támogatta. Ha sikerrel jár az akció, előállt volna, hogy elmondja. De mivel egy kudarc volt, nem fogjuk hallani a máskor oly beszédes RMDSZ-t, amint dicséri az akciót. A rájuk jellemző módon nem társulnak olyasmikhez, ami nem hoz tőkét az arculat számára.

De sajnos még nem fogták fel a katasztrófát, amiben vannak. A magyarok ráuntak a mesékre, a dombon gyújtott tüzekre és a zászló körüli örökös botrányra.

Békét, nyugalmat akarnak, jól fizető munkahelyeket, jó utakat és nem a zsebeiket kiüresítő adókat.

A Székelyföld megvilágítása helyett inkább az RMDSZ székhelyek mellet kellene őrtüzeket gyújtani, ott tüntetni és kifejezni az elégedetlenségüket, hogy az RMDSZ egy szemtelen összeget határoz meg a hivatali visszaélés küszöbének, ily módon az RMDSZ, akárcsak a román pártok, kimutatja igazi, korrupt párt kilétét, amely csak abban érdekelt, hogy megmentse elöljáróit a börtöntől és a DNA dossziéktól. Hargita megyében is vannak néhányan, akik lélegzetvisszafojtva várják sorsuk eldőlését: Ráduly Róbert, Csíkszereda polgármestere, Borboly Csaba, a Megyei Tanács elnöke, Mezei János, Gyergyószentmiklós volt polgármestere, jelenleg megyei tanácsos, hogy csak az ismertebbeket említsük. Egész biztosan sokan vannak még, akiket vizsgál a DNA, többek között Nagy Zoltán gyergyószentmiklósi polgármester.

Ezekért érdemes őrtüzet gyújtani! És hogy erre a magyarok képesek láthattuk februárban, amikor románok és magyarok együtt mentek Csíkszereda főterére, hogy szolidaritásukat kimutassák a fővárosi Victoriei téren a 13-as kormányrendelet ellen tüntetőkkel.

D.E.

 
Un comentariu la “A magyar politikusok újabb kudarca

 1. Hans Hedrich

  Asa Este: Focurile de veghe nu rezolva nici coruptia Si incompetenta in UDMR, Nici coruperea si privilegierea UDMR der catre guvernul dl Bucuresti, cu cei 5 milioane de Euro anual, Si nici privilegierea functionarilor romani implantati in Secuime DIN alte zone Si nici prestatia lamentabila a multora dintre ei, de ex. instigarile antimaghiare ale prefectului cu ocazia diversiunii KAUFLAND Odorhei.

  DC acest ziar chiar ii respecta PE maghiarii majoritari carora sa pare ca alege da le transmita Mai ales cat de nashpa ar fi nazuintele lor si reprezentant lor, atunci nici in ruptul capului NU ar scrie ca ideea cu acele focuri ar fi HILARA.
  Hilara Si sfidatoare este atitudinea asta opresiv-paternalist-jignitoare manifesta in acest gen de articolele.

  Invatati sa ii percepeti pe secui ASA cum sunt: o populatie autohtona Care incearca sa isi traiasca viata Si sa isi manifeste felul de a fi fara ingerinte ostile din afara. Doar atunci romanii mutati acolo se vor integra in realitatile locului, in loc sa laboreze constant la inventarea si impuneti unei realitati paralele, cu istorie mintita, traditii inventate si scopuri finale rusinoase, adica romanizarea Secuimii – proiect inceput la fel de rusinos dupa 1918, cu rebotezarea localitatilor Secuiesti, fanteziste “reromanizari” (esuate) si colonizari (reusite).

  Intelege Si respecta pentru a fi inteles si respectat!
  …parerea mea

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.