Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Megüresedett Verestóy Attila szenátori széke. Helyét az RMDSZ szenátorjelölti listájának harmadik helyezettje, Antal Lóránt veszi át

 

 

Hivatalosan is megüresedett Verestóy Attila szenátori széke. A szenátor januárban, 63 éves korában hunyt el.

antal-lorant-1000x600

A szerdai plenáris ülésen a szenátus elfogadta a szenátori hely megüresedését: „A szenátus tudomásul veszi, hogy Verestóy Attila szenátor halála miatt 2018. január 23-ától megszűnt a mandátuma, és megüresedettnek nyilvánítja a Hargita megyei 21-ik választókörzet szenátori helyét”. Az RMDSZ szenátusi jelöltlistáján a következő Antal Lóránt, aki 2016 decemberében nem jutott be a parlamentbe.

Az octavpelin.wordpress oldal bemutatja a 36 éves Antal Lórántot, egy volt RMDSZ szenátor fiát. Antal István Lóránt 2000 óta az RMDSZ tagja, több vezető funkciót is betöltött az udvarhelyszéki területi szervezetben. 2015-2017 között a MIÉRT, az RMDSZ ifjúsági szervezetének elnöke. A kolozsvári Gheorghe Dima Zeneakadémián végzett, de nem diplomázott le. Viszont a kolozsvári Dimitrie Cantemir Keresztény Főiskola közgazdasági fakultásán diplomát szerzett kereskedelmi gazdaságtan, turizmus és szolgáltatások szakon. Több magáncéget alapított és vezetett, az udvarhelyszéki kisvállalkozók Egyesületének illetve további szervezetek volt alelnöke, főbb tevékenységei többek között a regionális fejlesztési programok irányítása, tanácsadás a vissza nem térítendő források, finanszírozások, beruházások területén, a megújuló energiaforrásokkal kapcsolatos projektek fejlesztése.
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.