Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

A természetvédelmi területeken található erdők tulajdonosai kártérítést kapnak

 

 

A Békás-szoros- Nagyhagymás Nemzeti Park és a Natura 2000 területekhez tartozó erdők tulajdonosai közül többen kaptak kártérítést az államtól, miután ezeket a területeket kezelő két közbirtokosság beperelte a Környezetvédelmi Minisztériumot, valamint az Erdő- és Vízgazdálkodási Minisztériumot, és megnyerték a pert.

10paduri-pt-net

A csíkszentdomokosi közbirtokosság vezetője, László Lajos úgy nyilatkozott az Agerpres-nek, hogy az általa vezetett közbirtokosság 565 hektár erdőt birtokol a Békás-szoros- Nagyhagymás Nemzeti Park területén, és további 1.100 hektárt a Natura 2000 területén. A tulajdonosok nem termelhetik ki ezeket az erdőket és kártérítést sem kaptak, bár ezt egy 2007-es jogszabály előírja. Elmondása szerint 2007-ig visszamenőleg alátámasztott kártérítést követelnek, eddig meg is nyerték a pert az első két évre, a megítélt összeg kb. 310.000 lej egy évre.

Egy másik közbirtokosság, amelyik hasonlóan járt el a gyergyószentmiklósi, amelyiknek 2007-2009 időszakra egy millió nyolcszázezer lejt ítélt meg a bíróság, a további évek kártérítésére vonatkozó per még folyamatban van.

 
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.