Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

A megye vezetőségének tervei a megye északi térségével kapcsolatban

 

 

A térség fejlesztésére vonatkozó főbb tervek képezték Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Rugina Ciprian megyei tanácsos, illetve Maroshévíz, Gyergyóholló, Gyergyótölgyes, Salamás, Galócás, Gyergyóvárhegy polgármesterei és alpolgármesterei találkozójának központi témáját.

prim

Egyik legfontosabb projekt a térség megközelíthetőségének fejlesztése, ezért a térséget Hargita megyével összekötő út modernizálása prioritást képez tekintve, hogy a sokat vitatott Erdélyt Moldvával összekötő autópálya középtávon nem reális opció. Egy másik fontos projekt, amiről a megyei tanács elnöke beszélt, egy új híd építése a Maros fölött Gyergyóvárhegyen, ami sokkal életképesebb terv, mint a régi híd megjavítása.

Fontos fejezetet képez a térség villamosítása, amire a megyeitanács-elnök hatékony megoldásként a térség érdekelt közigazgatási egységei és a megyei tanács közti, más települések által is alkalmazott együttműködést jelölte meg.

A helyi állati eredetű termékek értékesítéséről is beszéltek, erre egy javasolt alternatíva a bélbori tejbegyűjtő központ létrehozása. a megyei tanács elnöke azt javasolta a jelenlevőknek, hogy mérlegeljék egy tejfeldolgozó alapítását a térségben, hogy bővített nyereséghez jussanak a tejtermékeken keresztül, illetve egy kis vágóhíd létrehozását a térségben.

Megbeszélésre bocsájtották továbbá: a gyergyóvárhegyi ivóvíz- és csatornahálózat munkálatait, ez a térség egyetlen települése, amely nincs egy központosított rendszerhez csatlakoztatva; a galócási vízderítő állomás modernizálását; a térség szakiskoláinak támogatását, egy ácsosztály létrehozását; a Gyergyóremete és Gyergyóvárhegy közti útszakasz aszfaltozásának befejezését.

 
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.