Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Magyar sajtó- Orbán „propagandagépezete” újból az utcára hozta az embereket

 

Körülbelül 10.000 ember tüntetett a sajtószabadságért szombaton, Budapesten, mondva, hogy a sajtó is segített megnyerni Orbán Viktornak az április 8-i választásokat, számol be a Reuters.

protesteimpotrivaluiorbannufoart-1524410615

A tüntetést megelőzően a szervezők egy üzenetet jegyeztek be a Facebookra, amely szerint az állami sajtó Orbán „propagandagépezetévé” vált. „Fő célunk leépíteni a Fidesz által a sajtóra gyakorolt kontrollt. Ugyanakkor az ellenzéki pártoknak is van egy kötelességük, mert ők is felelősek a helyzetért, amelyben találtatunk. Velük együtt kell harcolnunk egy új, korrekt választási törvényért és a korrupciós ügyek kivizsgálásáért”, mondták a tüntetés szervezői.

A tüntetők az országháza előtt gyűltek össze a nemzeti zászlót, illetve az EU zászlót lobogtatva. Egy héttel ezelőtt is tüntetett Budapesten egy többezres tömeg.

Orbán Viktor harmadik miniszterelnöki mandátumát kezdte meg, az április 8-i választási győzelem után. Határozott migránsellenes üzenete erős többséget hozott pártjának, a Fidesznek a parlamentben, megnyerve a helyek kétharmadát.

adevarul.ro

opel


Un comentariu la “Magyar sajtó- Orbán „propagandagépezete” újból az utcára hozta az embereket

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.