Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Hargita Gyöngye Rali 2017- rekordszámú benevező

 

 

  • Fontos esemény a helyi közösség számára, hagyományos az országos autóversenyek sorában
  • Rekordszámú benevező, 67 csapat és apró lépésekkel közeledik egy nemzetközi szakasz
  • az időjárásnak fontos szerepe van a rali ezen szakaszában

2017 július 13, Székelyudvarhely

Nemrég ért véget a Hargita Gyöngye Rali 2017 powered by Toyota sajtókonferenciája, amelyen részt vettek: Gálfi Árpád, Székelyudvarhely polgármestere, Berde László- Hargita megyei tanácsos, Puskás István- Hargita Gyöngye marketing menedzsere, Botka Dávid, volt FIA ERC (2015) Európa bajnok, Bogdan Marisca- a román rali bajnokság vezető sportolója és Ferenc Csaba- szervező.

A sajtótájékoztatón jelen levők kiemelték, mennyire fontos, hogy minden évben megszervezik a Hargita Gyöngye Ralit, amely idén 25. kiadásának örvend. Az időpont-változtatást is üdvözölték: eddig októberben szervezték a ralit, az áttérés a nyári időzítésre sokkal kedvezőbb a nézők létszáma szempontjából. Ennek egy másik jele a rekordszámú 67 csapat benevezése, amelyek közül hat magyarországi.

Első ízben oszlik a verseny két napra, ami lehetőséget ad a nézőknek és az újságíróknak több versenypróba megtekintésére.

Ferencz Csaba szervező szerint a verseny az apró lépések politikáját követi, a jövőbeli cél egy nemzetközi szakaszt létrehozni ezen a helyszínen.

Bogdan Marisca szerint, aki üdvözölte a verseny időpontjának megváltoztatását, szoros lesz a verseny az öt, hat győzelemre esélyes csapat között.

A szombatra jósolt eső megváltoztathatja az erőviszonyokat.

A Hargita Gyöngye Rali tizenkét gyorsasági szakaszának mindegyike aszfalton zajlik, a mezőnynek 419 km-t kell futnia, ebből 123-at mérnek. A rali 2-ben csak szombaton versenyeznek, a másodosztályban a kilenc szakaszon összesen 82 km-en. Az udvarhelyi közönség csütörtökön este, a Márton Áron téren tartandó hivatalos megnyitón ismerkedhet meg a mezőnnyel.

A rali pénteken, július 14-én, 14:30-kor kezdődik, három speciális próbával: a 30 km-es bucsini, amely egyben a verseny legnehezebb szakasza is. 19:00 órától kerül sor a szuperspeciális próbára, új helyszínen, Székelyudvarhely központjában.

A verseny második napja 8:30-kor indul, amikor háromszor teljesítik a gyorsasági hurkokat. Legvonzóbb ezek közül a lövétei 13,7 km-es hurok, amely Power Stage szereppel is bír.

 

 
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.