Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

A hegyi csendőrségről röviden

 

 

 

A Kárpátok uralja a domborzatot, ezért nevezik Romániát a Kárpátok országának. Számos medence, nagy kiterjedésű tájak, az Erdélyi fennsík, amelyhez hozzáadódnak az Előkárpátok és a síkságok- a román földrajztudósok és történészek méltán nevezik corona montium-nak.

27023891_1911256995870398_7720030607236101553_o

A Kárpátok Románia területének mintegy 30%-át, 71.250 négyzetkilométert foglalja el, az alpesi hegyrendszerhez tartozik. Románia nagy domborzati egységein belül a Kárpátok három nagy részre tagolódik: Keleti-Kárpátok, Déli- Kárpátok, Nyugati- Kárpátok. Akárcsak a többi európai országban, a hegy nagy vonzerővel bír a turisták felé.

A Belügyminisztérium, következésképpen a Román Csendőrség célja növelni a közrendészeti rendszer hatékonyságát a polgárokat veszélyeztető bűncselekmények és társadalomellenes cselekedetek visszaszorítása érdekében. A közrend fenntartására és a polgárok biztonságára irányuló fellépés szükségszerűen a román csendőrség fokozottabb bevonásához vezetett, ugyanakkor olyan speciális struktúrák kialakításához, amelyek a hatókörzetükbe tartozó települések jobb lefedettségét biztosítják.

A Román Csendőrség átszervezésével így jöttek létre a hegyi csendőrség egységei, amelyeknek tagjait arra képezték ki, hogy a szélsőséges természeti környezetben és időjárási körülmények között segítsenek a bajba jutott, eltévedt, balesetet szenvedett embereken, illetve megelőző és hatékony intézkedések által védjék a környezetet, a növény-és állatvilágot.

Romániának 21 megyéjében működnek hegyi csendőrségek, ezek közül az egyik Hargita megye. A többnyire hegyvidéki területen négy hegyi csendőrség – Hargitafürdőn, Borszéken, Tusnádfürdőn és a Gyilkos-tónál – és egy üdülőtelepi alakulat Parajdon teljesít folyamatosan szolgálatot.
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.