Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

A Román Kultúra Napjának és a Centenárium Évének dedikált előadás Székelyudvarhelyen

 

Január 15-én Székelyudvarhelyen multikulturális előadásra került sor, amely bemutatta, hogy lehet normalitásban élni, hogy az egyszerű emberek a normalitásra áhítoznak, és támogatják is azt valahányszor erre alkalom adódik.

1

A Román Kultúra Napjának és a Centenárium Évének dedikált előadás roma, magyar és román gyerekeket és felnőtteket egyesített a színpadon a székelyszenterzsébeti Gi RRomano Kulturális Egyesület, a nagykárolyi Ceatara Népi Zenekar és Cristian Fodor művész részéről. Egyedi volt, ahogyan roma és magyar gyereke Eminescu verseiből szavaltak a zsúfolásig telt terem tapsától kísérve. Az esemény Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatalának támogatásával valósulhatott meg, ami arra mutat, hogy ebben a városban nagyobb a nyitottság a normalitás irányába Hargita megye más városaihoz viszonyítva, ahol a helyi adminisztráció ellenállása miatt hasonló eseményre nem kerülhetne sor.

A székelyudvarhelyi esemény azt mutatja, hogy az emberek normalitásra, nyugalomra vágynak a maguk és gyermekeik számára, teljes egyetértésben; éppen úgy, ahogy azt politikusaink nem akarják, hanem akik mindenáron csak zűrt akarnak kelteni az emberek között.

 
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.