Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Gyógyturizmus a kulcs Hargita megye értékeinek népszerűsítéséhez

 

„A természeti értékek és források képezik a Hargita megyei turizmus népszerűsítésének eszközeit. Tevékenysége során a megyei önkormányzat a gyógyturizmus fontos ágazatát támogató befektetetési módokat és finanszírozási lehetőségeit keresi”, mondta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a Tusnádfürdőn tartott XIII. Gyógyturisztikai börze és fórum alkalmával.

Egy életképes turizmusstratégia kidolgozása érdekében szükség van az üdülőhelyek és Hargita megye, mint turisztikai célpont vonzerejét növelő összes szereplő és tényező bevonására. A megyei tanács közösségfejlesztési egyesületeinek tevékenysége ezt a célt szolgálja. Folyamatban van egy 24 községet érintő urbanisztikai terv kidolgozása, amely várhatóan az év végéig fog megvalósulni.

Kisebb beruházások, mint Sóskút, Csíkdánfalva, Csíkkarcfalva területén található fürdők, mofetták, egészítik ki Tusnádfürdő, Parajd és Borszék gyógyközpontok tevékenységét. Folyamatban van a gyergyóremetei wellness központ megvalósítását célzó beruházás is.

A csíkszeredai légitaxi szolgáltatásokat biztosító repülőtér megépítése is egy olyan befektetés, amely által érezhetően növelhető lenne a vendégéjszakák száma. Ezirányban van egy együttműködés a magyarországi Hévízzel, a két várost összekötő légihíd megkönnyítené a turisták látogatását térségünkben.

A helyi termékeknek az idegenforgalmi létesítményeken keresztül történő népszerűsítésére irányuló kezdeményezés kiegészíthető a kapcsolódó szolgáltatások, például a síelés, a lovas tevékenységek, a kulturális tevékenységek együttes megválasztásával. E tekintetben a megyei tanács támogatja a fesztiválok megszervezését, egy ilyen a hétvégén Szovátán megrendezésre kerülő Töltött Káposzta Fesztivál.

Borboly Csaba úgy véli, hogy a fent említett lépéseket egy átfogó vízióval kell kiegészíteni, a kettős oktatás, a felnőttképzés is létfontosságú a turisztikai fogadó egységek szakembereinek képzésében.

„Jelenleg egy szakadék tátong a térség turisztikai értékeit népszerűsíteni képes területek között, ezért úgy gondolom, hogy többet lehetne tenni, de ez bizalmat és együttműködést igényel”, mondta a megyei tanács elnöke.

A megyei tanács partner szeretne lenni ebben a tevékenységben, ezért javaslatokat várnak a térséget az értékei miatt kedvelt turisztikai célponttá változtató megoldások azonosítására.

dolinex


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük