Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Az RMDSZ újból autonómia témájú botrányba rángatja a magyarokat

 

A 2018- as év nyugalmunkat zavaró provokációkkal telinek ígérkezik. Nem elég, hogy az RMDSZ magyar politikusai és a román politikusok módosítani akarják a Büntetőtörvénykönyvet, hogy megmentsék bűnözőiket, íme újból jön az RMDSZ , ez alkalommal az MPP-től és EMNP-től, két kis zsebpárttól kísérve, akik majdnem senkit nem képviselnek, és közös autonómianyilatkozattal áll elő.

s1.ziareromania.ro

 

Nyilatkozat, amelyről messzire bűzlik a mesterkéltség, és amelynek célja a románok és magyarok közti botránykeltés, a vizek zavarása, amely idejétmúlt gondolatokat akar előtérbe hozni, amelyeket még a magyar közösségből sem támogat szinte senki, csupán a magyar politikusok és megszokott szavazóközönségük egy része.

Újból azzal a lejárt forgatókönyvvel állunk szemben, amelyben az RMDSZ és utánfutói, az MPP és EMNP egy magyarországi és talán orosz parancsnak (mert divatos) engedelmeskedve forró vitákat gyújtanak egy aktualitását vesztett témáról, amely a centenárium évében kívülről azt a benyomást keltheti, hogy Romániában az igazságügyi törvények mellett még van egy problematikus téma, éspedig a magyar autonómia. Egy téma, amellyel kapcsolatban az EU és minden európai intézmény világos jelzést adott, mégpedig, hogy nem releváns és nem támogatott. Lásd Katalónia ügyét is.

Mindezek mellett a téma hasznos a magyarországi politikusok számára, annál is inkább, hogy általános választások közelednek a szomszédos országban. Úgy tűnik, hogy az RMDSZ, MPP és EMNP által aláírt közös nyilatkozatnak van egy szerzője: Szili Katalin, a magyar parlament volt elnöke, jelenleg autonómiáért felelős biztos. A hölgy a magyar kormány Magyarország határain kívül élő magyarok autonómiájával foglalkozó funkciójából érkezik, ezt a funkciót jelenleg Kövér László, a magyar titkosszolgálat volt vezetője tölti be, akit szintén foglalkoztat a határon túli magyarok autonómiája.

Nem szükségeltetik nagy tudomány ahhoz, hogy rájöjjünk, az egésznek titkosszolgálat szaga van, hogy nem véletlenszerűen kelnek szárnyra ilyen jellegű témák, és az előny egyértelműen a magyarországi választási harcok felé irányul.

Kár, hogy az RMDSZ, MPP, EMNP politikusai annyira semmibe veszik a romániai magyarokat és ezzel a túllihegett témával hozakodnak ismét elő. A romániai magyarok felébredtek az utóbbi időben és rájöttek, hogy vezetőiket, akárcsak a román politikusokat csak az érdekli, hogy mit tudnak a saját hasznukra fordítani szavazóik számlájára, akiknek a sorsa egyébként hidegen hagyja őket.

Egy újabb szánalmas próbálkozás a románok és magyarok összeugrasztására azok részéről, akik a magyarországiak kezére játszanak.

Amit nem látunk ebben a történetben az a román állam reakciója, amelynek aktívabbnak kellene lennie az ország lakosságának békéje védelmében, hogy a munkával, tanulással és egyéb konkrét, nem kitalált dolgokkal foglalkozhassunk, amelyek biztosítják az élelmünket, adják az építkezésünk, az álmaink, románok, magyarok, romák és mások szebb jövőjének alapját.

D.E.

 
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.