Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Az RMDSZ- nek sikerül Hargita megyét továbbra is szegénységben tartania

 

Az Adminisztrációs Bizottság is elfogadta az etnikai küszöb 20%-ról 10%-ra való csökkentéséről szóló törvényjavaslatot. Ha a törvényt megszavazzák, Románia 400 településén válik hivatalossá a magyar nyelv és további ezer településen kezdődik el az őrület, ahol romák, németek és más nemzetiségek teszik ki a lakosság 10%-át.

Az etnikai kritériumok alapján történő módosításokkal kapcsolatosan felmerülő költségek évi egymilliárd eurós kiadásokra kötelezik a román államot.

Megértjük a magyar politikusok azon igyekezetét, hogy fel akarnak mutatni valamit, amit a magyar nemzetiségűek érdekében tesznek, de feltesszük a kérdést: ha az RMDSZ úgyis szövetkezett a Szociáldemokrata Párttal és a hatalom benne van, hogy egymilliárd eurót költsön erre a követelésre, miért nem kérte inkább az RMDSZ, hogy ezt az összeget Hargita- Kovászna megyei befektetésekre? Egymilliárd eurós összeget megszerezni egy kormánytól és azt nyelvi előnyökre költeni a legnagyobb ostobaság, amit eddig hallottam.

Ha Hargita és Kovászna megyékben minden rendben lenne, az embereknek lenne elfogadhatóan fizető munkahelye, kórházak, iskolák és útjaik, akkor ez a nyelvi követelés jogos lenne. De így, hogy a romániai magyarok nagyon szegények és nincs munkahelyük és emellett az állam zsebéből kiszedni egymilliárd eurót és azt nem az általad képviselt magyarok zsebébe juttatni- a legnagyobb butaság.

A következtetés mindenki számára világos. Egy ehhez hasonló követelés jóváhagyása után, amely komolyan érinti Románia költségvetését, a magyarok egy banit sem kapnak utakra, kórházakra, iskolákra, munkahelyekre vagy fizetésekre. Az inkompetens román politikusok ezt fogják mondani: „Megadtuk, amit kértetek, menjetek dolgotokra. Ha utakat vagy kórházakat kértetek volna, azt kaptatok volna. Azt kértétek, hogy egyébre költsük térségetekben a pénzt. Ezt tettük.”

Iosub Robert
Un comentariu la “Az RMDSZ- nek sikerül Hargita megyét továbbra is szegénységben tartania

  1. HZS

    Articol de doi bani. Daca romanii nu ar putea sa foloseasca limba materna undeva (cum se si intampla de ex in Ucraina valea Timocului) atunci e politica de asimilare fortata (ceea ce e). Daca cu maghiari atunci nu e nici o problema. De altfel in Harghita si Covasna pana ce sunt majoritari maghiarii nu vor veni bani da la Bucuresti cum se duc in Moldova de exemplu. Cica nu s/a cerut doar de asta nu se trimit bani! Pe ce lume traieste autorul?

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.