Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Az RMDSZ a terrorizmusért elítélt kézdivásárhelyi szélsőségesekkel társul

 

Kelemen Hunor, a Romániai Magyarok Demokratikus Szövetségének elnöke a Facebook oldalán tett bejegyzése szerint a román ügyészek ismét Románia igazságszolgáltatási rendszerét használják a magyar kisebbség megbélyegzésére.

Ugyanazon témában kiadott közleményében a HVIM kezdőbetűk alatt ismert szélsőséges Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom Kelemen Hunoréhoz hasonló dolgokat állított: „a soviniszta román politika célja nemcsak a két elítélt, hanem az egész magyarság és a magyar állam megfélemlítése”. A közlemény az RMDSZ vezetőségének hangnemében folytatódik, „nyilvánvaló, hogy a két HVIM-es üldöztetése és letartóztatása nemcsak a HVIM ellen intézett aljas támadás, hanem minden magyar ellen szól”.

Megjegyzendő, hogy a HVIM Magyarország szerdán (2018 július 4-én), a sötétség leszállta után szolidaritási megmozdulást szervezett Szőcs Zoltán és Beke István Attila támadási kísérlet miatt elítéltek érdekében.

Fotó: szentkoronaradio.com

A HVIM Magyarország tagjai Románia budapesti nagykövetségének épülete elé vonultak, ahol egy bannert helyeztek el a kerítésen. Az akcióról a szélsőséges szentkoronaradio.com tudósított.

A fellépés egy korábbi megnyilvánuláshoz hasonlít, amikor a HVIM letakarta Románia budapesti nagykövetségén Románia címerét a szeparatista ún. székelyföld zászlajával, 2018 januárjában. Az elkövetőket mindezidáig nem fogta el a magyar rendőrség, de egy hasonló eset megismétlődése azt a benyomást kelti, hogy Magyarország támogatja egy terrorizmusért elítélt szervezet tevékenységét.

A tiltakozás alapját az szolgáltatta, hogy a Legfelsőbb Semmítő és Ítélőszék nagyon fontos döntést hozott: Beke István Attila és Szőcs Zoltán szélsőségeseket jogerős ítélettel öt év letöltendő börtönbüntetésre ítélte. Ugyanakkor a Legfelsőbb Semmítő és Ítélőszék betiltotta a HVIM szélsőséges szervezetet, amelynek tagjai Szőcs Zoltán és Beke István Attila, és amelynek szárnyai alatt főzték ki a társadalom számára káros ötleteiket, beleértve a terror elhintését is december 1-jén (2015), annak érdekében, hogy a pro-autonómia és pro- Nagy Magyarország irányú követeléseiket „komolyan vegyék”.

A kihirdetett ítélet újszerűen hat, miután a HVIM szervezet 17 éve uszít faji és etnikai gyűlöletre, követeli a határok újragondolását és Nagy Magyarország újraalakítását, és a román állam tekintélyének megkérdőjelezésére buzdít.

2018-ban, egy erős szimbolikus töltetű évben- a Nagy Egyesülés Centenáriumának ünnepe- a legfelsőbb bíróság vette a bátorságot és betiltotta ezt a toxikus mozgalmat, amelynek elsődleges célja a fiatalok elméjének és lelkének manipulálása. A Bukaresti Fellebbviteli Bíróság által kihirdetett ítélet megerősítette, hogy a HVIM és a Szent László Serege Egyesület (jogi személyiséggel bíró szervezet, amely alatt működik Romániában a HVIM) fasiszta, rasszista és xenofób szervezetek.

 

A HVIM által Erdélyben szervezett fellépések közül, amelyekről folyamatosan azt hangoztatták, hogy békés jellegűek, és az árvízkárosultak megsegítéséről, véradásról, rászoruló gyerekek számára tanszerek gyűjtéséről és szétosztásáról szól, megemlíthető:

Fotó: youtube.com

A 2014-es marosvásárhelyi botrány, amikor Szőcs Zoltán és mások erőszakhoz folyamodtak a csendőrséggel szemben, veszélyeztetve a nemzetiségi együttélést és a múltbeli történések által megpróbált város közösségének egyensúlyát.

Fotó: mti.hu

Koalíció a Krím-i és Kelet Ukrajnai lázadókkal, hogy támogatást szerezzenek és felkeltsék a figyelmet a román állam tekintélye ellen irányuló tevékenységeikre.

Koalizálás Moldova Köztársasági Kisinyovi oroszbarát mozgalmakkal, azoknak az eszméknek a terjesztése érdekében, amelyekért harcol a Mozgalom.

Harci kiképző és paramilitáris edzőtáborok (lőgyakorlat valódi fegyverek imitációjával, harci taktika gyakorlása, íjászat gyakorlása, stb.), amelyekbe magyar fiatalokat és gyerekeket is vonzott a felkínált tevékenység és a hazafia szlogenek.

Lucian Ionescu

transparentnews.ro

 

opel


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.