reclamatie

Hargita megyei illetőségű személy az ún. „magyar caritas” csalási hálózatban

A Gazdasági Bűncselekményeket Vizsgáló Szolgálat emberei befejezték a nyomozást annak az öt embernek az ügyében, akiket különböző részvételi formában, több rendben elkövetett gazdasági bűncselekménnyel gyanúsítanak, úgymint uzsora, sikkasztás és csalás, valamint a 99/2006-os kormányrendelet 5. cikkely, (1) bekezdés által leírt, hitelintézetekre vonatkozó tevékenységek jogtalan gyakorlása miatt.

A nyomozásból kiderült, hogy a szóbanforgó személyek, amelyek közül egy Hargita megyei illetőségű, több Prahova megyei és környékbeli embert is becsaptak az ún. „magyar caritas” típusú művelettel, vagyis kölcsönt ígértek törvényes formákkal nem rendelkező banki és pénzügyi műveleteket végző cég részéről.

A gyanúsítottak meggyőzték a károsultakat, hogy több részletet fizessenek ki, amely a hitel odaítélésének alapját képezte volna. Miután a kárvallottak rájöttek, hogy becsapták őket és nem fizették a havi törlesztőrészleteket három hónapon keresztül, felfüggesztették vagy kizárták őket a társaságból, néha a hozzájárulásuk összegét sem kapták vissza, bármilyen kitartóan követelték is azt.

264 embert sikerült lépre csalni, 250.000 lejjel megkárosítva őket.

A nyomozás keretében elrendelték az érintett kereskedelmi társaságok bankszámláinak zárolását, az ingóságok és 36.000 lej lefoglalását.

A bűnügyi dossziét a Ploiesti-i táblabírósághoz továbbították, javaslattal a vádirat kibocsátására és az ügy megoldására az illetékes bíróság részéről.

AGERPRES
Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.