Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Gyűlölet és kegyetlenség a tusnádfürdői Tusványos Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban

Orbán Viktor magyar kormányfő, Tőkés László és Németh Zsolt szombaton részt vettek a Tusványos Nyári Szabadegyetem értekezletén.

A tömegben megjelent egy magyar lány, akinek olyan mondanivalója volt, ami a szervezőknek nem tetszett. Nem autonómiáról, románokról vagy egyéb kényes kérdésről volt szó, sem káromkodásról vagy szélsőséges gesztusokról, hanem békés tüntetésről. Egy olyan protestálásról, amit Románia bármely más városában vagy egy épeszű országban civilizáltan kezeltek volna.

Sajnos Tusnádon ezt a lányt hajánál fogva brutálisan rángatták, vadul földre teperték és túlzott erőbedobással tették mozgásképtelenné. Mikor láttam milyen erőszakosan lépnek közbe, legalább gyilkossági kísérletre gondoltam, hogy a lány valamit fel akar robbantani, hogy van nála egy gépfegyver, de nem, szegény lánynál csak egy feliratos vászon volt.

Újságírói karrierem alatt sok helyzetet láttam, amikor erővel léptek fel bűnözők ellen, de ilyesmit még nem láttam. Amennyiben azok, akik a lánnyal ily módon kegyetlenkedtek, nem fizetnek meg tetteikért a törvény előtt, azt jelenti, hogy Hargita megyében az intézmények teljesen inkompetensek.

Ha így viselkednek mindenkivel, aki a magyar vezetőség ellen mer szólni, nem is csoda, hogy a Hargita megyei magyarok félnek bármit is mondani.
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.