Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

A négy nagykövet Hargita megyei látogatására csak a „szívesen látott”sajtó kapott meghívást

A négy nagykövet, köztük az Amerikai Egyesült Államok és Nagy Britannia nagykövete, február 1-ei Hargita megyei látogatása jó alkalomnak kínálkozott a diplomaták számára a környék valóságának megismerésére. Jelenlétük egy helyi ünnepségen újból az őket vezérlő, a mi politikusainktól eltérő, mentalitásra utal. A diplomaták úgy szóban, mint tettekben nyitottságról, az alkalom és a meghívás nagyra értékeléséről tanúskodtak, de hagytak egy kiskaput a megismerésnek is.

Egy kiskaput, amelyet a mi román vagy magyar politikusaink soha nem úgy fognak használni, ahogy kellene.

A Megyei Tanácsnak és vezetőjének, Borboly Csabának a titkolózása a látogatással kapcsolatban minden újságíró számára világossá teszi, hogy ennek a látogatásnak egy teljesen más valódi célja volt. Olyan cél, amit az utolsó percig titokban kellett tartani, és amelynek egy helyi politikai napirendnek kellett megfelelnie.

Borboly Csaba politikai napirendje mindenki előtt ismeretes. Az RMDSZ programjával megegyező. Egy konfrontációs program, az országunkban élő magyarok számára valóságalapot nélkülöző elképzelésekben megrekedve, mint a nemzetiségi autonómia, és a többi, már jól ismert körítés. Egy látszólag a polgárok érdekeit szolgáló munkaterv, ám a valóságban az RMDSZ- nek csak azon érdekeit szolgálja, hogy fenntartsák a románok és magyarok közti állandó vitát, amely vita aztán biztosítja helyüket a Parlamentben. Ahová bekerülve aztán saját érdekeik után néznek, saját bűnözőiket védik, kiváltságos helyzetüket őrzik. Ez pedig kapóra jön Borboly Csabának is, akit a DNA korrupció vádjával bíróság elé állított.

Bár szombaton megígérte, hogy sajtóközleményben számol be a nagykövetek látogatásáról, Borboly Csaba nem válaszolt a telefonos megkeresésekre, és a nyilvános bejelentést is elutasította.

Egy már nagyon jól ismert viselkedési séma alapján, hogy nem hajlandó szóba állni az őt bíráló, vagy az igazságot kimondó sajtóval- ami különben országunk politikusainak bevett gyakorlata, Borboly Csaba kisajátította a maga számára a négy nagykövetet.

Pénteken, majd egyórás erőfeszítést követően sikerült kapcsolatba lépnünk a megyei tanács sajtófelelőseivel, akik azt mondták nekünk, hogy nincs tudomásuk bármilyen nagykövet Hargita megyei látogatásáról. Hasonló ködösítéssel sehol sem találkoztam még Romániában.

Ez a homály arra enged következtetni, és jogosan, hogy Borboly Csabának egyéb célja volt a nagykövetek látogatásával, bizonyos nyilvánvaló, könnyen kitalálható érdekeket szolgálva. A magyar nagykövet jelenléte a küldöttségben sokat elmond arról, hogy ki keverte a kártyákat ezekben a napokban Hargita megyében.

Világos, hogy Magyarország szeretne kilépni az Orbán Viktor előidézte kellemetlen helyzetből, vagyis Oroszország utánfutójának a státuszából, amelyik Putin érdekében kavarja a dolgokat a térségben. Ismét egy próbálkozás arra, hogy bemutassuk a nyugati nagyköveteknek, nincs itt semmi probléma, mint ahogy azt állandóan hajtogatják, igazolni látszik azt, amit Larry Watts is mond a könyveiben, hogy egy magyar kézben lévő, orosz képjátékkal és félretájékoztatással nézünk szembe Románia területén. A szereplők pedig, ismét, akaratukon kívül a magyarok, akik nem tudják, milyen piszkos játékot űz az RMDSZ, és amelyik egyáltalán nem kedvező számukra.

A jövő majd megmutatja, hogy tévedtünk-e vagy sem.

I.R.

 
Un comentariu la “A négy nagykövet Hargita megyei látogatására csak a „szívesen látott”sajtó kapott meghívást

  1. Todirut

    Aici gresesti si presa romaneasca stia, si la o manifestare publica cum este lasatul secului nu ai nevoie de invitatii. Daca voi nu ati aflat inseamna ca sunteti de tot r—ul.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.