Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Együttélés a nagyvadakkal- workshop

 

Hargita Megye Tanácsának kezdeményezésére Brassó Megye Tanácsánál szakmai workshop- on egyeztettek az ember és nagyragadozók együttéléséről.

222-1080x675

A szakmai workshop egyik fő témáját a nagyvadakkal való együttélésre vonatkozó menedzsmentterv vázlati tervének megvitatása képezte. Továbbá Európa más országaiban alkalmazott vadgazdálkodásról, európai és helyi szintű irányelvekről vitáztak.

Hargita Megye Tanácsának elnöke, Borboly Csaba elmondta, hogy fontolóra kell venni a cselekvési terv vázlatának megvitatását, amelyen az elkövetkező időszakban még van javítanivaló:

„E cselekvési terv hiányában keletkeztek mindazok a problémák, amelyekről Hargita, Maros, Kovászna, Brassó és az ország más megyéiben is tudunk. Jó, ha megvitatjuk ezt a cselekvési tervet, mert hisszük, hogy a medvefaj értékes és meg kell védeni, de az ésszerűség határán belül.”

A brassói találkozón a Régiók Bizottsága jelentését is bemutatták, amelyben az európai megyék, régiók és városok képviseltetik magukat, és amelynek célja az állandó cselekvéshez kapcsolódó javaslatok részletezése: a lehető legnagyobb mértékben korlátozni az ember és nagy ragadozók közti konfliktust.

Marosvásárhelyi Rádió

 

 
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.