Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Több száz gyereknek okozott örömet a Rendőrség Napja

 

 

A Rendőrség Napja alkalmából a Hargita Megyei Rendőr-felügyelőség nyílt napot tart és a legérdeklődőbb vendégeket fogadhatták. Több Hargita megyei gyerek örömmel nyert betekintést a rendőri élet titkaiba, a törvény embereinek felügyelete és irányítása alatt. A megyei rendőrség fegyverzetére és járműveire voltak leginkább kíváncsiak a gyerekek.

Az állam képviselőiként, tekintéllyel és felelősséggel felruházva, a rendőrök az egyik legnemesebb küldetést teljesítik a társadalomban- a polgárok, az igazság és jog szolgálatát.

Március 25.-ét a 2002 április 23-i 218-as törvény 50. cikkelye jelölte ki a Román Rendőrség Napjának. Ugyanakkor a rendőrség ünneplőbe öltözése Dimitrie Ghica uralkodása idejéhez is köthető a történelemben. 1822-ben az uralkodó egy zászlót ajándékozott az akkori rendőrparancsnoknak, amelyen Gábriel arkangyal látható, amint a szeplőtelen fogantatás hírét viszi Máriának.

1831-ben megalakult a Fővárosi Rendőrség, a maihoz hasonló hatáskörrel (közrendfenntartás, éjjeli őrség a városban, a városba érkező személyek megfigyelése).

Egyik vagy másik formában, különböző elnevezések alatt, a rend, a biztonság normáinak állandósulása, jó működése érdekében a Rendőrség, mint intézmény a történelem során minden rendszerben az állam kísérője volt.
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.