Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Imagini pline de teribilism: au filmat un urs la doi pași distanță, l-au provocat și ursul s-a urcat pe mașină

Curiozitate, teribilism sau inconștiență? Ori poate toate trei la un loc i-au făcut pe doi bărbați să captureze imagini cu un urs la o distanță de numai câțiva pași, undeva lângă Băile Tușnad. 

Într-un clip care circulă pe internet, filmat cel mai probabil cu un telefon mobil de doi bărbați aflați într-un autoturism, se poate vedea cum un urs aflat la marginea unui desiș, lângă un drum, se agită plimbându-se într-un dute-vino și ridicându-se de câteva ori în două labe ca reacție la prezența celor doi. Spre amuzamentul curajoșilor sau inconștienților (cum să le spunem?) ursul a prins și el curaj s-a apropiat și s-a urcat cu labele din față pe mașina. Pasagerul din dreapta față a avut prezență de spirit și a închis rapid geamul, însă după ce sălbăticiunea a dat înapoi vreo doi pași, omul a coborât geamul din nou.

Dacă protagoniștii clipului acesta au scăpat teferi și în plus și-au îmbogățit sacul cu povești hazlii de spus prietenilor, trebuie să reamintim că nu același final fericit l-a avut și turista din Ungaria care a dorit să-și facă un selfie cu un urs. Aceasta a ajuns la spital mușcată de un picior și cu o sperietură de moarte, pe care sigur nu o va uita toată viață.

Cu toții cunoaștem situația defavorabilă în care se află urșii din Harghita și ce campanie agresivă este dusă zi de zi împotriva lor de către autoritățile de la Miercurea Ciuc, care nu ratează nicio ocazie de a face tam-tam cand apare câte un nou atac asupra oamenilor sau asupra animalelor din gospodării. Însă, în câte cazuri dintre acestea este spus adevărul complet? Se omite intenționat că urșii sunt provocați și bineînțeles, ca animale sălbatice reacționează agresiv pentru autoapărare și supraviețuire. Dacă oamenii au apărători și se găsesc viteji care să-i pedepsească făcându-le felul, pe urși cine-i apără? Cine vorbește pentru ei ca să spună că au fost provocați, deranjați și momiți? Sau trofeele și blănurile urșilor sunt atât de valoroase încât nu mai contează nimic?

opel


Un comentariu la “Imagini pline de teribilism: au filmat un urs la doi pași distanță, l-au provocat și ursul s-a urcat pe mașină

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *