Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Jandarmii harghiteni alături de copiii din taberele organizate la Băile Tușnad și Băile Chirui

Luni și marți, jandarmii harghiteni au fost alături de copiii aflați în tabără atât la Băile Tușnad cât și la Băile Chirui.
Astfel, efective ale Inspectoratului de Jandarmi Județean Harghita, din cadrul Posturilor de Jandarmi Montane precum și din cadrul compartimentului Prevenire și Combatere a Faptelor Antisociale, au fos alături de cei aproximativ 100 de copii aflați în tabăra Aventură și natură, organizată la Băile Tușnad de către S.C.Unic Travel S.R.L., precum și de cei 50 de copii aflați în tabăra organizată la Băile Chirui de către Asociația Tegyunk Egymasert.

Cu această ocazie, jandarmii au prezentat copiilor elemente ale activității lor arătându-le importanța respectului pentru munte și natura înconjurătoare. Copii au aflat printre altele importanța echipamentului adecvat pe timpul călătoriilor montane, cum să facă un nod de asigurare la corzile de alpinism, cum pot acorda primul ajutor în caz de nevoie. Dar cel mai important, cei prezenți în tabără au aflat și de importanța prezenței instituției noastre în sânul comunității și rolul activității de prevenire și formăre unei atitudini bazate pe integritate morală şi spirit civic.

Cu timiditate, dar mai apoi cu dezinvoltură și un interes sporit, au început să curgă întrebările din rândul copiilor, pornind de la cele mai simple și continuând cu cele mai complicate. Toate și-au primit un răspuns clar, fără loc de interpretări, dar poate cea mai importantă calitate a răspunsurilor a fost aceea că au fost pe înțelesul lor, fără a se intra în complicatul limbaj al normelor legale. Mesajul nostru a fost primit cu interes, lăsând urme palpabile, sub forma unor pliante cu informații relevante pentru copii.

opel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *