Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Lovitura grea din partea unei instituții mondiale pentru Orban Viktor

Premierul ungar, Orban Viktor, primește o lovitură grea din partea unei instituții mondiale, care îi pune la îndoială stilul de guvernare și abordările sale. După UE, care l-a criticat în mod repetat pentru noul stil dictatorial instaurat sub conducerea sa în Ungaria, iată că vine rândul Comisarului ONU pentru drepturile omului, Zeid Ra’ad Al-Hussein, să vorbească într-un mod nu tocmai agreabil despre guvernarea Orban și persoana lui Orban Viktor.
Zeid Ra’ad Al-Hussein l-a criticat pe Viktor Orban în discursul de deschidere a sesiunii Consiliului ONU pentru Drepturile Omului reunit la Geneva, afirmând că ”xenofobii şi rasiştii sunt lipsiţi de orice sentiment de jenă, precum Viktor Orban”.
Reacția Ungariei nu s-a lăsat așteptată.
„Este foarte nepotrivit ca responsabili ONU să acuze state membre şi lideri aleşi democratic. Este evident că Zeid Ra’ad Al-Hussein trebuie să demisioneze”, a afirmat Peter Szijjarto, ministrul ungar de externe, în cadrul unui discurs susţinut în faţa Consiliului ONU pentru Drepturile Omului. Ministrul ungar de externe a precizat că Zeid Ra’ad Al-Hussein nu se ridică la nivelul funcţiei pe care o ocupă, solicitându-i demisia.
E o vorbă care spune că atunci când doi oameni îți spun ca ești beat te duci să te culci.
Afirmații precum cele ale comisarului ONU se fac cu asumarea unei mari responsabilități. Ca atare, trebuie să le luăm foarte în serios. Acel demnitar nu mai poate fi acuzat că are ceva cu Ungaria, cu Orban Viktor, că nu îi convine ceva legat de steagul secuiesc sau alte bazaconii politicianiste. Înseamnă că e ceva grav, iar aceasta vine și într-un context pre-electoral în Ungaria, unde sunt așteptate alegeri parlamentare, iar lupta politică este extrem de acută.

D.E.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *