Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Maghiari, rromi și români, ”UNIȚI SUB TRICOLOR” de Ziua Europei la Odorheiu Secuiesc

In aceasta seara a avut loc la Sala Studiouniti-sub-tricolor din Odorheiu Secuiesc un eveniment cultural unic, dedicat Zilei Europei, care a reunit sub un titlu generos “Uniti sub tricolor”, ansambluri folclorice si artisti din intreaga tara, din regiunile istorice ale Romaniei,. Au performat, in fata unui public numeros, formatii folclorice romanesti, maghiare si rrome, care, intr-o armonie perfecta au cantat si dansat impreuna pe scena din Odorheiu Secuiesc, dand, astfel, un mesaj al normalitatii dorite de toti cei care locuiesc in aceasta tara.

Semnificativ este ca spectacolul s-a incheiat cu o hora unirii in care s-au prins toti artistii si spectatorii prezenti. Este un spectacol care arata ca se poate si care reprezinta un semnal puternic pentru cei care vor, incontinuu, sa ascuta spiritele intre etnii, sa puna impotriva romanii cu maghiarii sau cu romii, care arata ca oamenii normali vor altceva: sa fie alaturi, in liniste si pace, in bucurie si prosperitate.

Spectacolul de la Odorheiu Secuiesc poate insemna si un gest care se poate repeta oricand pentru ca arata, inca o data, ca la nivel de comunitate lucrurile sunt total diferite de cum vor sa ne arate cu insistenta politicienii de toate culorile, si care se hranesc cu scandaluri nesfarsite in care vor sa-i atraga si pe oamenii acestei tari, indiferent de etnie. Si iata ca Harghita devine, astfel, punctul din care se transmite un mesaj foarte solid ca oamenii de aici vor si pot altceva decat vor politicienii romani si maghiari: normalitate!

opel


Un comentariu la “Maghiari, rromi și români, ”UNIȚI SUB TRICOLOR” de Ziua Europei la Odorheiu Secuiesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *