Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Mâine vor fi alegeri generale, ”teoretic democratice”, în Ungaria… practic, veți trage singuri concluziile

Alegeri-UngariaMâine vor fi alegeri generale în Ungaria. Probabil că unii se întreabă de ce în ultimele zile am acordat atenție acestui eveniment. Unii vor spune că slujim interese ascunse. Alții că ne amestecăm în ceva care nu ne privește.
Greșit.
Am ales să dăm atenție acestui eveniment pentru că este important pentru maghiarii din România și implicit pentru județul Harghita, iar acest lucru este confirmat de implicarea masivă a unor lideri maghiari din Harghita în campania electorală din țara vecină.
De la Consiliul Județean Harghita au plecat în Ungaria oameni care au sprijinit campania electorală a FIDESZ în Ungaria. De la primăria Odorheiu Secuiesc au plecat oameni în Ungaria pentru a sprijini campania electorala a FIDESZ. Iar toți acești oameni sunt funcționari publici ai statului român, pentru că lucrează în instituții publice ale statului român. Însă, aceștia lucrează în aceste zile în țara vecină în beneficiul unui partid politic, oameni care sunt plătiți, în mod normal, să lucreze pentru cetățenii județului Harghita, nu pentru un partid dintr-o altă țară.
Este important ca oamenii din județul Harghita să știe cu ce se ocupă în aceste zile cei aleși să-i slujească pe ei, nu pe cei din altă țară. Funcționarii aceia aveau ca datorie să muncească în folosul comunității care i-a trimis în funcțiile amintite. Și ne mai mirăm de ce arată județul cum arată. Pentru că aceia care-l conduc au ales să slujească alte interese decât cele ale cetățenilor care i-au votat.
Am ales să abordăm această temă zilele acestea pentru că nimeni nu o abordează. Pentru că există o cârdășie și o înțelegere ascunsă între PSD-UDMR și FIDESZ de a se sprijini reciproc în probleme comune, dar care nu au nimic de-a face cu interesul cetățeanului din această zonă. Sunt doar interese financiare, care se referă doar la buzunarele lor, și atât.
Am ales să arătăm maghiarilor din județ cum se fraudează votul din Ungaria cu votul lor. Vot care este desconsiderat și anulat prin procedura aleasă și inventarea unor intermediari, gen Centrele pentru Democrație, sau UDMR, sau biserici, sau alte locuri obscure unde, teoretic, puteau vota. Cei care fraudează au mizat pe lipsa de informare a votantului maghiar din județul Harghita și din România cu privire la legea care reglementează în Ungaria modul cum se votează în străinătate și care obligă ca votul să aibă loc doar în ambasadă sau consulate. Ori, aici, s-a ajuns că puteai depune votul și la birtul din capătul străzii, oricum nu contează, pentru că rezultatul e deja cunoscut.
Am ales să spargem minciuna și propaganda mincinoasă UDMR-ista și să arătăm maghiarilor cum sunt înșelați pe față, ca să știe cui acordă sprijin.
Suntem convinși că suntem priviți cu îndoială. Timpul va arăta, însă, că am avut dreptate. Iar oamenii din acest județ citesc tot mai mult și cad tot mai puțin în capcana celor care-i conduc pe căi obscure din care nu au folos decât aceiași oameni și familiile lor și cărora le merge din ce în ce mai bine, în timp ce marii majorități a cetățenilor acestui județ, ca și celor din această țară, le merge tot mai râu.

D.E.

opel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *