Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Mitingul pentru autonomia ținutului secuiesc nu a avut efectul așteptat. Organizatorii mizează acum pe o petiție

Comunitatea maghiară din România a demonstrat că are coloană vertebrală și nu se lasă arcuită după poftele liderilor maghiari, agitatori de spirite! La mitingul organizat de Consiliul Naţional Secuiesc, nu au participat decât vreo 2000 și ceva de persoane, față de cei 40.000 de mărșăluitori, anunțați de organizatori. 

szekely-zaszloEvenimentul care a avut loc sâmbătă, la Târgu Mureș, a stâns laolaltă iubitorii de dezbinare, printre care europarlamentarul Tokes Laszlo, Jokin Bildarratz Sorron, reprezentant al Partidului Naţional Basc, Jordi Xucla i Costa, deputat spaniol al Partidului Democrat Catalan European, Gio Paolo Baglioni, consilier juridic al Alianţei Libere Europene (EFA), și nelipsiții reprezentanţi ai UDMR şi conducerea Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania.

Deși, Jandarmeria Română a anunțat că evenimentul s-a desfășurat fără incidente, extremiștii prezenți au poluat fonic cu scandări de genul: „Să piară Trianonul!” şi „Autonomie!”. Și pentru a masca eșecul de proporții, manifestanții au întocmit o petiție pentru autonomia teritorială a ţinutului secuiesc și au depus-o la Prefectura judeţului Mureş.

 

 

 

 

opel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *