Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Noi victime prin metoda „accidentul”

Atenţie, oportuniştii continuă să producă victime ale unor înşelăciuni, prin metoda „accidentul”.

O bătrânică de 87 de ani, din comuna Praid, a fost păgubită cu peste 1.800 de lei, pe motiv că fiica sa a avut un accident şi o poate scăpa de închisoare.
metoda-accidentul-satu-mareLa data de 11.09.2017, în jurul orei 21:00, Postul de Poliţie Praid a fost sesizat de I.V. de 87 de ani, din localitate, cu privire la faptul că o persoană necunoscută a înşelat-o cu suma de 1.837 de lei.
În urma primelor cercetări efectuate poliţişti au stabilit că, în aceeaşi zi, un necunoscut a apelat partea vătămată în repetate rânduri pe numărul de telefon fix şi prezentându-se ca fiind ofiţer de poliţie rutieră, i-a solicitat să cumpere bonuri valorice şi să-i dicteze codurile reîncărcabile de pe acestea, pentru a o salva pe fiica ei de la închisoare, sub pretextul că a provocat un accident rutier.
Bătrânica a urmat instrucţiunile persoanei respective, astfel încât a cumpărat şi a dictat codurile unor bonuri valorice de 300 de euro, prejudiciul total fiind de 1.837 de lei.

Tot în această perioadă poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Odorheiu Secuiesc s-au sesizat din oficiu despre faptul că, o localnică în vârstă de aproape 80 de ani, din comuna Mărtiniş, a fost victima unei infracţiuni comisă în acelaşi mod.
În ambele cauze sunt continuate cercetările, în vederea identificării şi tragerii la răspundere a autorilor, sub aspectul comiterii infracţiunii de înșelăciune, precum şi pentru recuperarea prejudiciului cauzat.
În acest context poliţiştii atrag atenţia, tuturor cetăţenilor, să manifeste mai multă atenţie în astfel de situaţii şi să nu dea crezare unor asemenea oportunişti, cu precizarea că niciodată, în condiţii de normalitate şi de legalitate, nici un poliţist nu poate solicita sume de bani, încărcarea unor cartele, bunuri sau alte beneficii.
De asemenea, vă rugăm să transmiteţi aceste recomandări preventive şi părinţilor, bunicilor, sau altor persoane ce nu au acces facil la informaţii utile, în aşa fel încât să eliminăm riscurile victimizării lor din acest punct de vedere şi nu numai.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *