Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

O tânără însărcinată a decedat la Spialul de Urgență Miercurea Ciuc. Medicii bănuiesc că ar fi gripa de vină

Este vorba de o tânără de 35 de ani, care provine dintr-o localitate de lângă Gheorgheni. Aceasta era însărcinată în luna a cincea şi s-a prezentat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc în data de 27 februarie.

shutterstock_231634663.jpg_73367373Directorul DSP Harghita, dr. Tar Gyöngyi, a arătat că femeia decedată se afla la a treia sarcină şi că în cazul acesteia se aşteaptă rezultatul analizelor de laborator de la Institutul Cantacuzino din Bucureşti:

Am avut un deces săptămâna aceasta, nu s-a confirmat că ar fi de gripă dar nici nu s-a infirmat, așteptăm rezultatele de la Institutul Cantacuzino, după autopsie, din păcate, vom vedea dacă a fost gripă sau alt virus de infecție respiratorie, pentru că gravida a sosit într-o stare destul de avansată a unei infecții respiratorii, a intrat în insuficiență respiratorie, a fost spitalizată la ginecologie, inițial, apoi transferată la terapie intensivă dar, din păcate, în ciuda măsurilor terapeutice luate, a fost chiar inițiat tratamentul antiviral care se aplică în cazul gripei, nu a putut fi stopată evoluția nefavorabilă și a decedat.

Numărul mare de cazuri de viroze și gripă a determinat DSP să propună suspendarea cursurilor din județ, dar directorii au decis că nu este cazul:

Am solicitat o consultare cu Inspectoratul Școlar, dacă nu se impune, prin numărul mare de absențe școlare să suspendăm și noi cursurile din școli, dar ei au făcut o consultare cu directorii și ne-au raportat că nu sunt cazuri grupate în aceeași școală, sunt cazuri răsfirate în mai multe instituții de învățământ, deci nu se impune suspendarea cursurilor.

Prima victimă a gripei sezoniere în Harghita a fost o femeie în vârstă de 65 de ani, din zona Ciuc, suferindă de cardiopatie ischemică. În judeţul Harghita au fost identificate până în prezent 14 cazuri de gripă, majoritatea fiind tratate cu success. În această săptămână, numărul virozelor şi al pneumoniilor a început să scadă față de săptămâna precedentă.

radiomures.ro

opel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *