Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Pagube în Harghita: case și curți inundate

Pompierii militari harghiteni intervin la această oră pentru evacuarea apei din subsolurile unor case din comunele Păuleni-Ciuc, Suseni, Sânsimion și din 5 anexe gospodărești inundate pe strada Mureșului, din Toplița.

Ieri, 13 martie, pompierii militari au intervenit pentru evacuarea apei, cu ajutorul motopompelor transportabile din dotarea autospecialelor, pe străzile Primăverii și Szek din municipiul Miercurea-Ciuc, unde au fost afectate de inundații o casă, o pivniță și o curte, iar în municipiul Gheorgheni, pe strada Fabrica de Cărămidă, unde au fost inundate o casă și șase curți. Aici, alături de pompierii militari au intervenit și echipaje ale SVSU Gheorgheni, cu un buldoexcavator, pentru săparea canalului de scurgere. Alte probleme s-au semnalat în comunele Lăzarea, Suseni, Remetea, Joseni, unde zeci de curți au fost inundate în urma topirii zăpezii și a precipitațiilor care au dus la formarea unor torenți și la ieșirea din matcă a unor pâraie, la fața locului intervenind pompierii civili din cadrul Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență. La Lăzarea, două persoane au fost salvate de pompierii voluntari dintr-un autoturism surprins de viitură, pe un drum comunal din localitate.
La această oră, situația din teren este monitorizată de echipaje de pompieri din cadrul Detașamentelor Odorheiu Secuiesc și Gheorgheni, care împreună cu Comitetele Locale pentru Situații de Urgență vor evalua pagubele produse de inundații.
Imaginile sunt surprinse ieri, în Lăzarea

opel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *