Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Planul urbanistic zonal al Munților Harghita, în curs de realizare

A fost dezbătut subiectul referitor la planul urbanistic zonal al Munților Harghita în cadrul întâlnirii care a avut loc în data de 3 iulie, marți, la sediul consiliului județean.

Au fost prezenți la dezbateri Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita, Bíró Barna Botond, vicepreședinte, Becze István consilier județean, Lázár Zoltán, președintele Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Munții Harghita, Korodi Szabolcs coordonatorul planului urbanistic zonal, respectiv primarii: Péter Lukács – Ciceu, Bíró László – Mădăraș, Csibi József – Siculeni, Kedves Róbert – Tomești, Benedek László – Căpâlnița, Molnár Tibor – Vlăhița și Nagy Attila – Zetea.

Se preconizează că până la sfârșitul lunii iulie se va finaliza planul urbanistic, urmând a fi lansat în dezbatere publică, astfel cei vizați să-și poată exprima opinia vizavi de acesta și să contribuie la strategia de dezvoltare a Munților Harghita. Reprezentanții localităților implicate au conchis că în scopul dezvoltării strategiei este nevoie de sincronizarea investițiilor și susținerea reciprocă. Astfel, este nevoie de organizarea de consfătuiri periodice la care să participe pe lângă primăriile localităților mai sus-amintite și composesoratele, respectiv actorii de la nivel local.

Tot cu această ocazie, reprezentantul firmei de proiectare a prezentat stadiul în care se află planul de amenajare zonal, respectiv graficul acestuia. Aceasta este o inițiativă unică la nivel național, datorită faptului că sunt cooptate mai mult de douăzeci de localități. În continuare, s-a discutat despre investițiile care se doresc a fi implementate în localitățile din județ, printre altele numărându-se realizarea drumului între Zetea-Harghita-Mădăraș-Căpâlnița-Vlăhița, respectiv construirea rețelelor de alimentare cu apă, canalizare, electrificare. S-a vorbit și despre situația mofetelor nefinalizate de la Sântimbru Băi, inițiativa cu privire la pista de biciclete dintre Băile Homorod și Vlăhița, realizarea diferitelor rute de ciclism, interconectarea pistelor de ciclism existente sau alimentarea cu apă a pârtiei de schi de la Izvorul Mureșului.

Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita a făcut apel către părțile interesate de a face demersurile premergătoare necesare dezvoltării turismului din zonă. După cum a afirmat, planul de amenajare cuprinde și dezvoltarea durabilă a turismului zonei montane și oferă posibilitate fiecărui proprietar, unități localităților implicate, și implementarea investițiilor necesare creșterii numărului de turiști.

Unul dintre scopurile strategiei este interconectarea pârtiilor de schi, a serviciilor oferite și realizarea infrastructurii aferente. Nu în ultimul rând se are în vedere crearea traseelor montane de ciclism și interconectarea celor existente.

Despre investițiile în regiunea Munții Harghita și despre aspectele referitoare la dezvoltarea acesteia puteți afla mai multe, accesând următorul link:

http://judetulharghita.ro/muntiiharghita.html

opel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *