Search
joi 23 noiembrie 2017
 • :
 • :
reclamatie

Cel care a participat la concursul de ocupare a postului de șef al Poliției din Harghita s-a dovedit a fi incompetent

10712925_1545731372309927_4691586617400554493_nȚepeluș Ioan Ciprian este numele celui care s-a înscris la examenul pentru postul de Inspector Șef al Poliției Harghita și din ce am aflat noi pe surse, de bun ce era nu a promovat examenul. Așadar, postul rămâne în continuare vacant și va fi ocupat până la viitorul examen tot în varianta de împuternicit (interimar).

Țepelus Ioan, din ce spun colegii sai, este un polițist agreat de Dușa, ”marele sforar din Harghita” cum îl poreclesc colegii din PSD. Cu toate acestea și cu toate că zvonurile din Harghita vorbesc despre o ”lista a lui Dușa” unde se regăsesc numele celor care ar trebui să vină la la conducere la anumite instituții, listă pe care s-ar afla și numele lui Țepeluș, se pare că la București a primat criteriul competenței, sau incompetența a fost mult mai mare decât pilele.

Desigur că nu prea are cum să ajungă Țepeluș vreodată șef la poliția Harghita, dacă nu cumva a înnebunit toată lumea și este o minune cerească faptul că încă mai este șef la poliția Toplița, deoarece nu de mult am văzut rezultatele la o operațiune desfășurată la nivel național contra hoților de lemn și, ce să vezi, Toplița era în top cu mii de metri cubi de lemn confiscat și multe probleme descoperite. Adică, ca să înțeleagă toată lumea, s-a făcut o operațiune cu polițiști din alte locații care au fost trimiși prin Harghita să prindă hoți și la Toplița erau cei mai mulți, ceea ce înseamnă că putem suspiciona, fără nicio remușcare, că în zona Toplița e Raiul hoților de lemn. Cum să iei pe șeful Poliției din Raiul Hoților și să îl pui șef de poliție peste județ? Asta este o întrebare pe care și-au pus-o probabil și cei de la București când au decis că Țepeluș nu e bun de șef peste județ.

Noi nu suntem organe de anchetă și nici nu deținem adevărul absolut, dar, că tot veni vorba de acest Țepeluș, am auzit atâtea povești cu el și cu Dușa că nici nu le mai știm numărul, iar dacă am auzit noi suntem fermi convinși că au auzit mai toți oamenii din Toplița și nu numai. În astfel de situații, în care toată lumea spune rele despre un șef de poliție, ar fi normal să vedem în spațiul public și un punct de vedere oficial al Poliției Harghita. Chiar suntem curioși dacă este cineva în Poliția Harghita care să declare asumat, cu nume și prenume, că șeful poliției Toplița este curat ca lacrima și poveștile din spațiul public sunt doar povești. Ia sa vedem, garantează careva dintre polițiștii din Harghita, cu obrazul lui pentru Țepeluș Ioan Ciprian?

I.R.
3 comentarii la “Cel care a participat la concursul de ocupare a postului de șef al Poliției din Harghita s-a dovedit a fi incompetent

 1. goe

  Usurel tovarasi cu criticile. Doar stim ce sefi de politie au fost la Harghita dupa 89. Indrazneste cineva sa-l laude pe plutonierul Negrusa , fostul sef al Inspectoratului de Politie Harghita ? Lista ar mai putea continua cu exemple din activitatea fostilor sefi de inspectorat, pe care nu ati avut curajul sa-i criticati la vremea respectiva, iar acum ii ridicati in slavi.

  Raspunde
 2. Huruba Ioan

  Îl cunosc personal pe acest om și pot afirma că cele consemnate de dvs. în articol nu sunt adevărate. Faceți referire la acest om ca fiind un ocrotitor al mafiei lemnului și că Toplița este Raiul hoților. Pot să vă spun că acest „Șef de poliție peste raiul Hoților” s-a implicat activ în combaterea fenomenului infracțional. Este, de altfel, cred, singurul șef de poliție care are confiscări masive de material lemnos (inclusiv o garnitură de tren încărcată cu lemn), dosare penale instrumentate personal și care s-au finalizat cu condamnarea celor implicați, atât în domeniul silvic cât și în cel economic sau al crimei organizate, sancțiuni și confiscări pe linie silvică, controale în teren la care a participat personal, cu colegii, la mijloacele de transport material lemnos.
  A inițiat personal și continuat cercetările, sub supravegherea procurorilor DIICOT mai multe dosare privind un grup infracțional organizat în domeniul infracțiunilor economice, format din oameni de afaceri și silvicultori, prejudiciul fiind de peste 2.500.000 euro. A identificat doi oameni de afaceri din zonă care pe perioade între 5 și 6 ani au participat la licitațiile Romsilva utilizând scrisori de garanție bancară false, ambii
  fiind condamnați. A mers personal în pădure la fața locului și a cercetat infracțiuni silvice, persoanele în cauză (oameni de afaceri, foști consilieri locali, etc) fiind condamnați. Am participat, alături de el, la cercetarea unui caz de crimă în care părinții și-au incinerat, după comiterea faptei, fetița de 5 anișori. De vineri și până marți noaptea când au fost prinși autorii, acest „șef al hoților” a mers la domiciliu doar pentru a se spăla, mânca, dormi cca. două ore și a reveni la muncă. Noi cădeam din picioare de oboseală iar el, cu ceașca de cafea în mână, analiza, compara și evalua probele administrate de echipa de cercetare, reușind să localizeze și, cu participarea lui directă, să prindă autorii.Nu știu dacă cunoașteți că, de la venirea lui la comanda subunității, Toplița nu are nicio faptă din sfera marii violențe (omoruri, tâlhării, violuri, lipsiri de libertate în care autorii erau membrii unor grupuri organizate din alte județe-Toplița nu are așa ceva, singurul grup fiind destructurat în 2010) rămase cu autor necunoscut. A desfășurat activități de cercetare cu procurori ai DNA soldate cu trimiterea în judecată a unor funcționari publici (prim-procuror, primari, consilieri locali) pentru fapte de corupție sau asimilate acestora. A lucrat sub coordonarea DIICOT care, deși ofițerul nu făcea parte din structurile de crimă organizată, i-a acordat încredere și l-au avizat pentru a desfășura activități în dosare din acest segment. Nu cred că mai există alți șefi, cu excepția celor care provin din structurile de combatere a crimei organizate, care să aibă avizul DIICOT. Pentru activitățile sale a fost felicitat și s-au trimis scrisori de mulțumire la conducerea IGPR.
  A instrumentat personal dosare de evaziune fiscală. Îmi amintesc că am participat la un bilanț al IPJ Harghita unde se prezenta situația pe linie economică, vă pot spune că din 5 dosare complexe, trei erau ale ofițerului, din 3 dosare declinate la DNA, două erau ale acestuia. A identificat și cercetat o grefieră de judecătorie care oferea inculpaților informații din dosarele penale ale poliției ajunse la instanță pentru solicitarea unor diverse autorizări.
  Prin 2004 a refuzat o mită din partea unor oameni de afaceri, fiind primul dosar instrumentat în Harghita în care un ofițer a refuzat mita și a sesizat unitatea de parchet competentă.
  A cercetat și au fost condamnați polițiști pentru fapte de corupție, infracțiuni silvice, abuzuri în serviciu sau alte fapte, atât de la nivelul Poliției Toplița cât și din cadrul altor unități. Vă pot da un exemplu, un dosar inițiat la Toplița, preluat de DGA și care îl privea pe un ofițer superior din Poliția Toplița. Dosarul s-a plimbat printre unitățile de parchet din 2008 până în 2015, când a fost preluat de Țepeluș și, în cca trei luni, a fost finalizat, ofițerul în cauză fiind condamnat la doi ani închisoare. A destructurat un grup infracțional din Mureș, în componența căruia erau interlopi, un ofițer de poliție, oameni de afaceri și chair un lider de sindicat din MAI. Nici amenințările, nici calitatea persoanelor respective nu l-au impresionat.
  Faceți referire la o confiscare masivă de material lemnos în zona Topliței. Vă pot spune că acest aspect este adevărat, dar marile confiscări s-au realizat la agenți economici la care echipele de control au fost îndrumate chiar de către Țepeluș, aspecte care pot fi confirmate de Șeful Serviciului Ordine Publică și Șeful Biroului Silvic, care au participat la acțiune. Mai mult, să nu uitați că, prin reorganizare, structura de specialitate din domeniul economic a fost luată de la Toplița din 2014 și mutată la IPJ Harghita, în acest fel șefii de poliției municipale și orășenești fiind lipsiți de un instrument esențial în combaterea infracționalității economice, în general, și a celei silvice, în special. rezultatele avute de Toplița anterior acestei reorganizări sunt evidente.
  Referitor la mutarea lui la IPJ Harghita, vă pot spune că i s-au făcut mai multe propuneri în acest sens, atât de vechea conducere cât și de actuala, domnul Țepeluș refuzându-le în mod repetat. Au fost întocmite și acte administrative în acest sens, dar a lipsit acordul ofițerului. Nu știu care au fost motivele care l-au determinat acum să meargă la Miercurea Ciuc, dar acestea îl privesc pe el. Toate aceste aspecte pot fi confirmate de colegii lui de muncă de la Toplița. Poate că nu ar fi lipsit de importanță să discutați și cu aceștia, poate chiar cu toți, dacă nu cumva ați și făcut-o, deși mă îndoiesc, deoarece în caz afirmativ nu cred că ați mai fi tipărit articolul.
  Referitor la susținerile politice, poate dacă ați fi verificat numele unora dintre cei cercetați personal de acest ofițer și pentru care s-au făcut propuneri de trimitere în judecată, v-ați reconsidera afirmațiile.
  Iar, în încheiere, deși ar mai fi multe de spus în acest sens, cu titlu informativ, vă aduc la cunoștință că pentru activitatea de mai sus a fost amenințat cu moartea, atât el cât și familia acestuia, respectiv fiica sa care avea 5 ani la momentul respectiv, aspect confirmat ca urmare a existenței unui dosar în care s-au făcut condamnări.
  Sper că acest comentariu va fi publicat.
  Vă mulțumesc anticipat!

  Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *