Search
miercuri 13 decembrie 2017
  • :
  • :
reclamatie

Politicienii maghiari merg din eșec în eșec …

Politicienii maghiari merg din eșec în eșecDin nou am putut vedea eșecul major al ideilor pe care le tot promovează clasa politică maghiară, respingerea lor de către comunitatea maghiară. Mă refer la acțiunea organizată pentru a ilumina cu foc granițele Ținutului Secuiesc.

Trecem peste hilaritatea ideii, să ne concentram pe semnificația ei. Politicienii maghiari învârt aceeași morișcă de peste 25 de ani și din ea nu ies decât idei răsuflate, ceea ce arată lipsa lor de imaginație, de perspectivă și mai ales de interes real față de problemele comunității care i-a trimis în parlament. Deși, pe față, UDMR-ul lui Kelemen Hunor nu s-a asociat cu această acțiune a Consiliului Național Secuiesc, prin spate a sprijinit-o. Dacă ar fi fost o reușită ar fi ieșit în față să o spună. Dar, fiindcă a fost un eșec, nu îi vom auzi pe cei de la UDMR, foarte vocali de obicei, să laude acțiunea. Face parte din stilul lor de acțiune să nu se asocieze pe față cu acțiunile care nu le pot aduce capital de imagine.

Dar ei nu realizează încă dezastrul în care se află. Maghiarii s-au săturat de povești, de focuri pe dealuri și veșnicul scandal al steagului.
Vor să aibă și ei liniște, pace, locuri de muncă bine plătite, drumuri bune și nu taxe care să le golească buzunarele.

În loc să aprindă focuri pentru iluminatul Ținutului Secuiesc, mai bine organizatorii ar fi aprins focuri de veghe lângă sediile UDMR pentru a le picheta și arăta nemulțumirea că UDMR vrea să pună un prag nesimțit la abuzul în serviciu, și că așa, UDMR, nu face decât să-și arate adevărata față, de partid corupt, care, ca și partidele românești, nu este interesat decât de a-și salva șefii de la pușcărie și din dosarele DNA. Și în Harghita sunt vreo câțiva care așteaptă cu sufletul la gură să vadă care va fi soarta lor: Raduly Robert, primarul din Miercurea Ciuc, Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean, Mezei Janos, fost primar la Gheorgheni și actualmente consilier județean, ca să-i numim acum pe cei mai cunoscuți. Dar, cu siguranță, mai sunt mulți alții care sunt acum în cercetări la DNA, precum se pare ca e primarul Nagy Zoltan din Gheorgheni.

Pentru așa ceva merită să faci focuri de veghe! Și faptul că maghiarii pot face așa ceva s-a văzut în februarie, când maghiari și români, deopotrivă, au ieșit în centrul orașului Miercurea Ciuc pentru a se solidariza cu manifestanții din București, din Piața Victoriei, împotriva Ordonanței 13.

D.E.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *