Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Politicienilor corupți au început să li se scufunde corăbiile

Ceea ce se petrece în țara noastră în plan politic exprimă, fără îndoială, eșecul unei clase politice care a văzut doar interesul propriu, fără a-I interesa deloc de cei care-I aleg, adică de noi. Adică cei care îi trimit în Parlament pentru a lucra pentru interesul public, să ne facă viața mai ușoară, să ne aducă dezvoltare, liniște, echilibru.
O clasă politică incapabilă de reformare, care are ca singură sursa de inspirație scandalul. Scandalul permanent, care să le aducă voturi.
Dar dacă clasa politica nu evoluează, noi, alegătorii am evoluat. Iar unii dintre politicieni au observat acest lucru și încearcă să schimba ceva, măcar de ochii lumii.
Am privit cu atenție ceea ce se întâmplă zilele acestea în țară. Mișcarea din guvern, prin plecarea unor miniștrii penali, după un scandal imens, poate fi un semnal bun pentru noi, cei de jos. Dar e un semnal lipsit de consistență, atâta timp cât unii precum Tăriceanu, marele prieten al UDMR, nu este de acord cu cedarea penalilor în fața DNA. Tăriceanu își apără pielea, pentru că, altfel, ar trebui să plece și el și Dragnea.
Și ar fi un semnal major. Pentru că atunci, ar trebui să plece toți penalii din funcțiile publice pe care le ocupă.
Iar în Harghita, ar însemna să plece mulți, începând cu președintele CJ Harghita, primarul din Miercurea Ciuc, cel din Gheorgheni, consilieri județeni și mulți alții care sunt cercetați sau trimiși în judecată pentru corupție sau fapte de conflict de interese.
Se mișcă ceva în societate, e clar. Și acest lucru nu va rămâne fără urmări. Sunt mișcări care pot aduce, în sfârșit, o nouă viziune, curată, și care pot trimite la lada de gunoi a istoriei partide clădite doar pe scandal, precum PSD, UDMR, ALDE etc. și care nu au oferit nimic țării și cetățenilor ei decât dispreț, corupție și hoție.
Noi, cetățenii știm asta. Oare politicienii știu asta?

D.E.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *