Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

28 de misiuni în sprijinul populației

Județul Harghita s-a aflat ieri, între 10:45 – 12:00, sub incidența unei avertizări cod portocaliu de ploi și intensificări ale vântului, cu aspect de vijelie, cu viteze de peste 90 km/h.

Pe numărul unic de urgență 112, au fost înregistrate peste 70 de apeluri, prin care a fost solicitată intervenția echipajelor specializate. Dintre acestea, aproape 50 au fost pentru situații de urgență generate la nivelul municipiului Odorheiu-Secuiesc.

Echipaje de intervenție din cadrul Detaşamentelor de pompieri Odorheiu-Secuiesc, Miercurea-Ciuc, Gheorgheni și Punctului de lucru Bălan au fost alocate în zonele în care au fost semnalate situații de urgență și au intervenit pentru înlăturarea efectelor negative generate de fenomenele meteorologice periculoase, după cum urmează:

În municipiul Odorheiu-Secuiesc:

  • 9 intervenții pentru degajarea copacilor căzuți din cauza vântului: 5 copaci căzuți pe strada Uzinei; un copac căzut pe strada Petofi Sandor; 8 brazi căzuți pe strada Tamasi Aron și peste rețeaua de energie electrică; un copac căzut peste un autoturism parcat, pe strada Mihail Kogălniceanu; un copac căzut pe strada Intrarea Carpați; un copac căzut pe strada Dumbravei și unul pe strada Frăției; un copac căzut peste un autoturism pe strada Orban Balazs și copaci căzuți pe strada Nicolae Bălcescu. Au acționat pompierii militari din cadrul Detașamentului Odorheiu-Secuiesc;

În comuna Mărtiniș, satele Călugăreni și Ghipeș:

  • 2 intervenții pentru degajarea copacilor căzuți pe carosabil, în urma vântului puternic. A acționat un echipaj din cadrul Detașamentului de pompieri Odorheiu-Secuiesc, cu motofierăstrăul din dotarea autospecialei complexe de primă intervenție.

În municipiul Odorheiu-Secuiesc:

  • 11 intervenții pentru evacuarea apei acumulate în subsoluri, astfel: pivnițele blocurilor situate pe strada Ghipeș, inundate pe o suprafață de circa 270 mp; pivnița unui bloc de locuit de pe strada Olarilor, inundată pe o suprafață de circa 300 mp; demisolul unei case de locuit de pe strada Mikes Kelemen, inundat pe o suprafață de circa 25 mp și curtea interioară, pe circa 10 mp; demisolul unei case de locuit de pe strada Rakoczi Ferenc, inundat pe o suprafață de circa 120 mp; subsolurile blocurilor de pe strada Pantofarilor, inundate pe circa 650 mp; pivnițele a două imobile de pe strada Pantei, inundate pe 25 mp, respectiv 80 mp; pivnița și demisolul unei case de locuit de pe strada Tamasi Aron, inundate pe o suprafață de circa 90 mp, unde s-au degradat bunuri materiale evaluate la aproximativ 4.000 de lei: 15 bax-uri vată minerală, 8 saci adeziv, 1 sac ciment, 2 uși, circa 17 mp parchet, 3 dulapuri, o bibliotecă, un corp de bucătărie, un aspirator, un televizor și tencuiala pereților interiori până la circa 40 cm înălțime; subsolul unui restaurant situat pe strada Nicolae Bălcescu, inundat pe o suprafață de circa 70 mp, unde s-au degradat bunuri materiale evaluate la aproximativ 8.500 lei: un ATV, un frigider, 3 mașini de tuns iarba, 3 dozatoare bere, ușa garajului din tablă de aluminiu, 4 uși din lemn, obiecte de mobilier și materiale de construcții; subsolul unui magazin situat pe strada Kornis Ferenc, inundat pe o suprafață de circa 15 mp; subsolurile a 3 imobile de pe strada Mihai Eminescu, inundate pe suprafețe de 35, 45, respectiv 30 mp; subsolurile a două imobile de pe strada Gheorghe Doja, inundate pe suprafețe de circa 15, respectiv 100 mp. Au acționat pompierii militari din cadrul Detașamentului Odorheiu-Secuiesc cu ajutorul motopompelor din dotarea autospecialelor de intervenție.

În localitatea Sândominic:

  • 2 intervenții pentru degajarea copacilor căzuți, în urma vântului puternic: un copac căzut pe acoperișul unei case de locuit, afectat pe o suprafață de circa 40 mp și peste firele electrice și de telecomunicații; un brad căzut pe DJ 125. Au acționat patru pompieri militari din cadrul Punctului de lucru Bălan cu motofierăstrăul din dotarea autospecialei de intervenție, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Sândominic.

În zona Kovacs Peter, km 4, municipiul Gheorgheni:

  • o intervenție pentru degajarea arborilor căzuți, în urma vântului puternic, pe un drum forestier blocat, pe o lungime de circa 150 mp.

Au acționat două echipaje de pompieri militari din cadrul Detașamentului Gheorgheni, cu motofierăstraiele din dotarea autospecialelor de intervenție.

În comuna Vășlăbeni, satele Izvorul Mureș și Voșlăbeni:

  • două intervenții pentru degajarea arborilor căzuți, în urma vântului puternic: un copac căzut peste firele de curent electric și pe DE 578; un copac căzut peste firele de curent electric, pe strada Fazakas din Izv. Mureș. A acționat un echipaj de pompieri militari din cadrul Detașamentului Gheorgheni, cu motofierăstraiele din dotarea autospecialei complexe de primă intervenție, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Voșlăbeni.

La ieșirea din municipiul Miercurea-Ciuc, pe DN 13A:

  • o intervenție pentru degajarea unui număr de 25 de copaci căzuți, în urma vântului puternic, pe partea carosabilă, blocând circulația. A acționat un echipaj de pompieri militari din cadrul Detașamentului Miercurea-Ciuc, cu motofierăstrăul din dotarea autospecialei complexe de primă intervenție.

Și astăzi, 13 iulie a.c., echipaje din cadrul Detașamentului de pompieri Odorheiu-Secuiesc mai acționează pentru înlăturarea efectelor produse de fenomenele meteorologice periculoase, pe raza municipiului Odorheiu-Secuiesc: intervenții pentru evacuarea apei acumulate la subsolul unei grădinițe de pe strada Nicolae Bălcescu și degajarea unor copaci căzuți pe strada Petofi Sandor și în curtea Liceului „Benedek Elek”. Vom fi prezenți în mijlocul acestei comunități până se va reveni la starea de normalitate.

Conform informării distribuitorului de energie electrică, localitățile Brădești și Ciumani sunt parțial nealimentate cu energie electrică – 495 consumatori, fiind afectate două posturi de transformare și două rețele de medie tensiune. Pentru remedierea avariilor acționează echipe de intervenție.

 COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *