Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Premieră pentru Harghita! Proprietarii pădurilor din ariile protejate primesc despăgubiri

Mai mulţi proprietari ai pădurilor aflate în Parcul Naţional Cheile Bicazului-Hăşmaş, dar şi în situri Natura 2000 au primit despăgubiri de la stat, după ce două dintre composesoratele care administrează aceste suprafeţe au acţionat în instanţă Ministerului Mediului şi Ministerul Apelor şi Pădurilor şi au câştigat procesul.
10paduri-pt-netPreşedintele Composesoratului Sândominic, László Lajos, a declarat pentru AGERPRES că acest composesorat deţine 565 de hectare de pădure în Parcul Naţional Cheile Bicazului-Hăşmaş şi ale 1.100 de hectare în siturile Natura 2000, iar proprietarii nu pot exploata aceste suprafeţe şi nu au primit nici compensaţii, chiar dacă există o prevedere legală din anul 2007.
Acesta a spus că s-au solicitat despăgubiri ‘argumentate’ pentru fiecare an, începând din 2007, până acum fiind câştigate procesele pentru primii doi ani, sumele acordare fiind de circa 310.000 lei pe an.
Composesoratul Gheorgheni este un alt organism de acest gen care a solicitat în instanţă despăgubiri şi a primit, pentru perioada 2007-2009 suma de un million opt sute de mii de lei, procesele pentru ceilalţi ani aflându-se pe rol. radiomures.ro

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *