Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Primul patriarh român, omagiat la Toplița

Zilele-Miron-Cristea-la-Toplița-800x600În această săptămână, la Topliţa, este omagiat primul patriarh român, Miron Cristea, în cadul Zilelor localităţii.
Deschiderea festivă a manifestării a cuprins pe 17 iulie o serie de comunicări și lansări de carte, iar în dimineaţa de 18 iulie, la Mãnãstirea Sfântul Ilie, a avut loc o slujbă de pomenire a foștilor participanți la cele 19 ediții anterioare ale manifestării.
După-amiaza, de la ora 16,30 a fost oficiată o slujbã de pomenire și la bustul Patriarhului Miron Cristea amplasat în Parcul central din Toplița.
A 20-a ediție a Zilelor Miron Cristea va continua apoi cu o sesiune de comunicări științifice, iar astăzi şi mâine sunt programate vernisaje ale unor expoziții de artă plastic și icoane pe lemn.
Manifestările se vor încheia joi, 20 iulie, după participarea la Sfânta Liturghie, prilejuitã de hramul Mãnãstirii ,,Sfântul Ilie”, ctitoria Patriarhului Miron Cristea.

Radio România Tg. Mureş
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *