Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Se dă startul la înscrierea în programul ”DiscoverEU 2018”. Vezi câte bilete gratuite au la dispoziție tinerii români

A fost lansat programul ”DiscoverEU 2018”, program care le oferă tinerilor oportunitatea de a descoperi diversitatea Europei. Din România, doar 750 de tineri cu vârste de 18 ani pot beneficia de biletele gratuite de tren de până la 30 de zile pentru a vizita statele membre ale UE, a declarat eurodeputatul Siegfried Mureşan (PNL, PPE) luni, în cadrul unei conferinţe.

 

În iunie 2018, Comisia Europeană va selecta până la 15.000 de tineri, care vor beneficia de un permis de călătorie. Poți fi unul dintre tinerii care vor avea posibilitatea să se bucure de libertatea de circulație, să cunoască Europa și oamenii ei, dar și să își facă noi prieteni. Este însă nevoie de multă curiozitate și câteva săptămâni libere.

 

Anul 2018 este și Anul European al Patrimoniului, un motiv în plus să explorezi bogăția culturală a Europei, să vizitezi situri europene, dar și să te bucuri de diversitatea culinară europeană.

 

Condiții de participare:

  • să ai 18 ani la 1 iulie 2018;
  • să ai naționalitatea unei țări din UE;
  • individual sau într-un grup de maximum 5 persoane.

 

Călătoria:

  • începe într-unul dintre cele 28 de state membre ale UE;
  • se poate desfășura între iulie și septembrie 2018;
  • durează între 1 și 30 de zile;
  • cuprinde vizitarea a cel mult 4 țari.

 

Principalul mijloc de transport pentru această călătorie va fi trenul, care îți va oferi posibilitatea unei călătorii fără frontiere în întreaga Europă.

 

Înscrierile se vor face online în perioada 12 – 26 iunie 2018. Tinerii care se înscriu trebuie să fie motivați să viziteze cel puțin un sit de patrimoniu cultural din Europa și să raspundă la un test despre patrimonial cultural, alegerile pentru Parlamentul European și despre tineret. De asemenea, trebuie să își prezinte experiența de călătorie pe canalele de social media și să folosească hashtag-urile #DiscoverEU și #Interrail. Selecția participanților va fi efectuată de un juriu al Comisiei Europene, va începe în 27 iunie 2018, iar câștigătorii vor fi anunțați la începutul lunii iulie.

 

Pentru mai multe informații privind înscrierea urmărește website-urile Discover EU și Portalul European pentru Tineret, dar și paginile de Facebook și Twitter ale inițiativei.

opel


4 comentarii la “Se dă startul la înscrierea în programul ”DiscoverEU 2018”. Vezi câte bilete gratuite au la dispoziție tinerii români

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *