Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

SRI a publicat protocolul de colaborare cu Parchetul General

SRI a publicat protocolul de colaborare cu Parchetul General după ce reprezentanţii PG au anunţat marţi că în urma unei analize au ajuns la concluzia că sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de legislaţia în vigoare pentru declasificarea documentului semnat în 2009.

Vezi protocolul AICI.

Ovidiu Marincea, purtătorul de cuvânt al SRI, a menționat că „nu vor fi surprize în acest protocol”, care cuprinde regulile pe care le aplică cele două instituţii prin respectarea legii.

Purtătorul de cuvânt al SRI a ținut să precizeze că protocoalele încheiate de SRI cu diverse instituţii sunt acorduri bilaterale sau multilaterale între instituţii ale statului, care stabilesc metode de aplicare a cooperării dintre acestea, „nu pe lângă lege, nu dând noi puteri vreunei instituţii, ci norme de lucru, punând în aplicare legea”.

Ministerul Public a  anunțat, marți, că sunt îndeplinite toate condiţiile prevăzute de lege pentru ca protocolul dintre Parchetul General şi Serviciul Român de Informaţii să poată fi declasificat.

Opinia noastră:

Aceste protocoale nu aduc atingere vieții private a nimănui iar desființarea lor s-a făcut pentru simplul fapt că instanțele din România judecă de foarte multe ori doar în litera legii, nu și în spiritul ei.
Dacă în România treci strada prin loc nepermis și în fugă, ești sancționat chiar dacă tu fugeai să salvezi un om care vroia să se arunce de pe un pod.
Sentințele ar trebui să fie date și în România ca în toate țările civilizate, în spiritul și litera legii, nu doar în spiritul ei când trebuie cineva făcut scăpat și doar în litera ei cănd trebuie cineva pedepsit.
Sursa: ZPN

opel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *