Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Știi care sunt condițiile pentru internarea în Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc?

Potrivit informațiilor postate pe site-ul oficial al Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc, există mai multe tipuri de internare în spital, pe care pacienții trebuie să le cunoască.

 

  1. CONDIŢII PENTRU INTERNARE ÎN SPITAL CU PRIVIRE LA PERSOANE ASIGURATE

Serviciile medicale spitaliceşti se acordă asiguraţilor pe baza recomandării de internare din partea medicului de familie sau  a medicului de specialitate din unităţi sanitare ambulatorii, aflate în relaţii contractuale cu casele de asigurări de sănătate.

Excepţie fac urgenţele medicale, bolile cu potenţial endemo-epidemic care necesită izolare şi tratament, şi bolile psihice acutizate.

Acte necesare formalităţilor de internare:

– Bilet de internare de la medicul specialist din ambulator sau de la medicul de familie

– Buletin/carte de identitate / certificat de naştere / paşaport

– Card de sănătate sau adeverinţa de înlocuire a cardului de sănătate valabilă

Pentru acordarea/prelungirea concediului medical, în afară de cele de mai sus, bolnavii trebuie să aducă obligatoriu şi următoarele :

– Adeverinţă de la locul de muncă din care să reiasă numărul zilelor de concediu de boală primite în ultimele 12 luni

– Xerocopia certificatelor medicale anterioare

  1. INTERNARE DE URGENŢĂ

În cazul în care pacientul nu poate dovedi calitatea de asigurat, spitalul acordă serviciile medicale de urgenţă necesare, având obligaţia să evalueze situaţia medicală a pacientului şi să externeze pacientul dacă starea de sănătate a acestuia nu mai reprezintă o urgenţă medicală.

La solicitarea pacientului care nu are calitate de asigurat, se poate continua spitalizarea, după semnarea de către acesta a unui angajamet de plată, document prin care pacientul se angajează să suporte cheltuielile aferente serviciilor medicale primite pe perioada spitalizării.

  1. INTERNARE LA CERERE CONTRA COST

Pacientul suportă cheltuielile aferente serviciilor medicale primite pe perioada spitalizării, conform decontului primit la externare.

opel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *