Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Sute de locuri rămase libere în clasele pregătitoare din Harghita

Aproape 700 de locuri au rămas libere în clasele pregătitoare din Harghita, informează radiomures.ro. Acesta este bilanțul prezentat la startul celei de-a doua etape de înscriere în învățământul primar care debutează astazi.

20 de cereri ale părinților din alte circumscripții decât cele de care aparțin au fost respinse în prima etapă, explică inspectorul de specialitate din cardul IȘJ Harghita, Galaczi Hajnalka:

Clase-pregatitoare-4179 de clase au fost aprobate. Locuri: 3.406. Sunt 2.803 de cereri din care 201 cereri din alte circumscripții. 20 au fost respinse pentru că nu au fost justificate conform metodologiei. După terminarea celei de a doua etape de înscriere Inspectoratul analizează și rezolvă toate situațiile excepționale. Deci este asigurat dreptul la educație al tuturor copiilor.

În total, 214 unități din Harghita sunt prevăzute cu clase pregătitoare în anul școlar viitor.
Cele mai multe locuri libere, peste 20, se găsesc la Gimnaziul Tompa Laszlo din Odorheiu Secuiesc, la învățământ cu predare în limba maghiară și Colegiul O. Goga din Miercurea Ciuc, la clasă cu predare în limba română.
Conform calendarului, în 23 aprilie are loc afișarea la fiecare unitate de învățământ a listelor finale ale copiilor înscriși în clasa pregătitoare.
Între 24 aprilie și 4 mai este prevăzută soluționarea de către inspectoratul școlar a cererilor părinților copiilor care nu au fost încă înscriși, soluționare care are în vedere cu prioritate, interesul educațional al copilului.

 

opel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *