Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Trei spitale din Harghita au fost percheziționate ieri. Ce au descoperit polițiștii

PERCHEZIȚII LA 3 SPITALE DIN JUDEȚUL HARGHITA ȘI LA O SOCIETATE COMERCIALĂ DIN JUDEȚUL MUREȘ

Volum imens de documente indisponibilizate de polițiștii din Harghita, în urma a 7 percheziții domiciliare, efectuate la 3 spitale din județul Harghita și la o societate comercială din județul Mureș

Un bărbat de 43 de ani, din municipiul Târgu Mureș, bănuit de comiterea a mai multe infracțiuni, a fost reţinut pe o perioadă de 24 de ore

La data de 07 iulie a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita au efectuat 7 percheziţii domiciliare, la 3 Spitale din județul Harghita și la sediul unei societăți comerciale din județul Mureș, precum și la punctul de lucru al acesteia, într-un dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Harghita, în care se desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, înșelăciune, abuz în serviciu și fals intelectual.

Din datele și indiciile obținute până la acest moment în anchetă rezultă suspiciunea că, prin intermediul unei firme de consultanţă, sistemul de asigurări de sănătate ar fi fost fraudat, cu decontarea unor servicii pentru diagnostice fictive.

În cadrul perchezițiilor efectuate s-a procedat la accesarea unor sisteme informatice, de pe care au fost exportate și au fost copiate documente în vederea probării activității infracționale și a fost indisponibilizat un volum foarte mare de documente necesare pentru probarea infracțiunilor menționate.

La această activitate au participat 69 de polițiști din mai multe structuri ale Inspectoratului de Poliție Județean Harghita, precum și din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Mureș – Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Harghita.

Poliţiştii harghiteni au pus în executare un mandat de aducere, pe numele unui bărbat de 43 de ani din municipiul Târgu Mureș, iar după administrarea probatoriului au luat faţă de acesta măsura reţinerii pe o perioadă de 24 de ore, urmând ca procurorul de caz să dispună cu privire la măsurile preventive.

Cercetările sunt continuate în cauză în vederea documentării întregii activităţi infracţionale şi stabilirii prejudiciului cauzat, precum și pentru clarificarea tuturor cauzelor şi împrejurărilor în care au fost comise faptele.

opel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *