Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

UDMR reușește să țină în continuare Harghita în sărăcie

21754162_1518075724922731_1811907598_nAzi a trecut și de Comisia de Administrație inițiativa legislativă prin care se reduce de la 20 la 10% pragul etnic. Dacă legea trece, limba maghiară devine limba oficială în 400 de localități din Romania dar va începe nebunia în alte peste 1.000 de localități unde rommii, germanii și alte naționalități sunt în procent de minim 10% din populație.

Efortul bugetar anual pentru aceste modificari pe criterii etnice pentru toate etniile – nu doar pentru maghiari, va obliga  statul român să scoată peste un miliard de euro anual.

Noi înțelegem această dorință a politicienilor maghiari de a arăta că fac ceva pentru etnicii maghiari, dar stăm și ne întrebăm. Dacă UDMR tot are această combinație cu PSD-ul și puterea este de acord să cheltuie peste un miliard de euro pentru această cerință, de ce nu au cerut cei de la UDMR acest miliard de euro pentru investiții în Harghita-Covasna. Să poți obține ceva în valoare de un miliard de euro de la o guvernare și să alegi ca acel ceva să fie un avantaj lingvistic este cea mai mare prostie pe care am auzit-o vreodată.

Dacă în Harghita-Covasna ar fi fost totul bine și oamenii aveau locuri de muncă platite acceptabil, spitale, școli și șosele atunci aceasta cerință lingvistică era justificată. Dar așa, când maghiarii din Romania sunt foarte saraci și nu au locuri de muncă, și să ai posibilitatea de a scoate din buzunarul țării un miliard de euro pe an și să nu il bagi în buzunarele maghiarilor pe care-i reprezinți, este o mare prostie.

Concluzia e clară pentru toată lumea. După aprobarea unei astfel de cereri pentru UDMR prin care bugetul României va fi afectat serios, maghiarii nu vor mai primi nici un ban pentru șosele, spitale, școli, locuri de muncă sau salarii. Incompetenții de politicieni români le vor spune: ”V-am dat ce ați cerut acum hai vedeți-vă de treaba voastră. Dacă ne cereați șosele sau spitale vă dădeam șosele sau spitele. Așa, ați cerut să cheltuim banii pentru zonele voastre pe altceva. Asta am făcut.”

Iosub Robert
Un comentariu la “UDMR reușește să țină în continuare Harghita în sărăcie

  1. HZS

    Articol de doi bani. Daca romanii nu ar putea sa foloseasca limba materna undeva (cum se si intampla de ex in Ucraina valea Timocului) atunci e politica de asimilare fortata (ceea ce e). Daca cu maghiari atunci nu e nici o problema. De altfel in Harghita si Covasna pana ce sunt majoritari maghiarii nu vor veni bani da la Bucuresti cum se duc in Moldova de exemplu. Cica nu s/a cerut doar de asta nu se trimit bani! Pe ce lume traieste autorul?

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *