Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

Zi de doliu pentru învățământul în limba maghiară

Senatul României a adoptat proiectul de lege privind înfiinţarea unui liceu maghiar la Târgu Mureş asta după ce liceul fusese desființat printr-o hotărâre judecătorească.

1537767287306848136343492526119558860156oMai concret, UDMR a forțat politic PSD și au transformat împreună expresia ”nimeni nu e mai presus de lege” în ”ca să fim mai presus de lege, facem o lege nouă care să fie mai presus față de legea veche”.

Acum, Kelemen Hunor se bucură că a obținut această victorie care de fapt nu e o victorie, ci doar un troc politic prin care UDMR a vândut PSD-ului voturile maghiarilor care i-au trimis în Parlament.

Din păcate, discuțiile iscate în zona online românească sunt absolut extremiste, ceea ce va duce în timp la pierderea drepturilor pe care le au maghiarii, românii fiind foarte revoltați pe această decizie. UDMR a aruncat azi un bumerang care va reveni în forță și va lovi exact în cine nu trebuie. În maghiarii de rând care nici nu au fost consultați vreodată de liderii lor atunci când aceștia iau tot felul de decizii și fac tot felul de trocuri politice.

Sunt român și știu cum gândesc românii când simt că li se forțează mâna. Din păcate, această zi va fi una de doliu pentru învățământul în limba maghiară din România, iar asupra acestui articol vom mai reveni în timp să vă amintim de ce am spus noi acum aici.

Iosub Robert
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *