Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

1 Mai: Atenţie, sărbătoarea legală nu anulează distanţarea socială!

Foto cu caracter ilustrativ

Poliţiştii vă recomandă să petreceţi ziua de 1 Mai în limite de legalitate şi condiţii optime pentru sănătate:

 

Stimaţi cetăţeni!

În ultima perioadă am cunoscut cu toţii diferite stări şi am trecut împreună prin multiple încercări, iar provocările încă nu s-au încheiat.

Un prag important, pe care se cuvine să îl trecem solidari, este ziua de 1 Mai, în care de această dată se impune să fim şi aproape… solitari.

După cum ştim, obişnuiam să petrecem Ziua Internaţională a Muncii în sunet vesel de petrecere, cel mai adesea la iarbă verde, cu mititei la grătar, muzică şi voie bună, înconjuraţi de familie şi de prieteni.

Ei bine, în contextul actual al stării de urgenţă generat de pandemia COVID-19, tocmai dacă ne pasă de familie şi de prieteni, se impune să evităm întâlnirile de grup şi să petrecem acasă, respectând măsurile recomandate.

Oricât de frustrantă ar fi distanţarea socială şi oricât de dificil de respectat ne-ar părea prevederile Ordonanţelor Militare, trebuie să conştientizăm că acestea vin în sprijinul nostru, că „ne opresc” doar pentru a ne ajuta „să continuăm”.

E foarte frumos să „trăieşti fiecare zi de parcă ar fi ultima”, căci acest lucru ar însemna să trăieşti intens fiecare clipă, să trăieşti profund fiece moment, dar e şi mai frumos atunci când trăieşti fiecare zi asigurându-te că după aceasta urmează o alta, asigurându-te că există mâine, că există viitor pentru tine, pentru copii, pentru părinţi şi pentru bunici.

Noi, poliţiştii, nu ne prefacem că aplicăm prevederile legale în vigoare, ci le aplicăm într-adevăr, astfel încât haideţi să nu ne prefacem că le respectăm, ci să le respectăm, într-adevăr.

Poliţia Română acţionează în fiecare zi pentru binele cetăţenilor şi vă transmite: Anul acesta petrecem Întâi Mai Muncitoresc, în spirit cetăţenesc şi gând bun, prietenesc, în cadru restrâns, cel mai bine ACASĂ, pentru binele nostru, al tuturor!
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *