Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Aproximativ 100 de hectare de păşune din apropiere de Topliţa, cuprinse de flăcări

Aproximativ 100 de hectare de păşune din apropiere de municipiul Topliţa, judeţul Harghita, au fost cuprinse de un flăcări, duminică seara. Aproximativ 30 de salvatori au intervenit pentru stingere cu măturoaie şi lopeţi, accesul autospecialelor fiind imposibil din cauza drumului impracticabil.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, Alina Ciubotariu, a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că incendiul este răspândit pe o suprafaţă foarte mare şi afectează circa 100 de hectare de păşune împădurită, dintre care 90 de hectare de vegetaţie uscată, iar zece hectare de puieţi din regenerare naturală.

„Este vorba de aproximativ 100 de hectare, dintre care circa 90 vegetaţie uscată şi zece hectare de puieţi din regenerare naturală. Acţionează două echipaje cu pompieri, de la Garda numărul Doi Topliţa, nouă pompieri civili de la Serviciul Voluntar Topliţa şi şapte lucrători de la Ocolul Silvic. De asemenea, au fost alertate şi servicii voluntare. Din fericire, la ora aceasta incendiul este localizat, nu mai există pericol de propagare la pădure. Se acţionează pentru stingere cu mijloace de primă intervenţie din dotare, mături, măturoaie, raclaţi, lopeţi pentru că accesul autospecialelor de lucru cu apă şi spumă este imposibil din cauza drumului”, a spus Alina Ciubotariu.

Cauzele incendiului vor fi stabilite după ce va fi stins, însă potrivit primelor informaţii acesta s-ar fi produs din cauza unei persoane care ar fi vrut să igienizeze terenul prin ardere, iar focul a scăpat de sub control.

În zonă au intervenit aproximativ 30 de salvatori, între care opt pompieri militari, nouă de la Serviciul Voluntar, precum şi şapte angajaţi ai Ocolului Silvic din zonă.

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.