Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

17 intervenții SMURD și un incendiu la o casă de locuit în acest weekend

În data de 03.09.2016, la ora 2056, dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltul” al judeţului Harghita a fost anunţat, printr-un apel pe numărul unic de urgență 112, despre izbucnirea unui incendiu la o casă de locuit din satul Bisericani, comuna Lupeni, strada Principală. La faţa locului s-au deplasat trei echipaje (14 subofiţeri) din cadrul Detașamentului de pompieri Odorheiu-Secuiesc, cu trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă. La sosirea echipajelor de intervenţie, incendiul cuprinsese aproximativ 120 mp din acoperișul casei, cu învelitoare din țiglă, și circa 20 mp din acoperișul anexei din imediata apropiere, cu pericol de propagare la pensiunea învecinată. S-au luat măsuri pentru localizarea şi stingerea incendiului, în cooperare cu Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale localităţilor Lupeni, Mugeni și Sâncrai (22 pompieri civili cu patru autospeciale de lucru cu apă şi spumă) şi 15 cetăţeni, acesta fiind lichidat la ora 2310. În urma incendiului au ars: acoperișul casei, pe o suprafaţă de circa 120 mp, acoperișul anexei gospodărești, pe o suprafaţă de circa 20 mp, două camere de la etajul casei și scara interioară; s-au deteriorat: țigla de pe cele două acoperișuri, opt geamuri, un salon de coafură cu aparatură, obiecte de mobilier, două dulapuri și două canapele. Cauza probabilă a incendiului a fost un scurtcircuit electric produs de un cablu, conductor electric neizolat corespunzător. S-au salvat şi protejat, în urma intervenţiei, bunuri materiale în valoare de aproximativ 250.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la aproximativ 30.000 lei.

În perioada 02 – 04.09.2016, echipajele S.M.U.R.D. din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltul” al judeţului Harghita au avut 17 intervenţii de acordare a primului ajutor calificat şi de transport al pacienţilor la unităţile de primiri urgenţe din judeţ, astfel: S.M.U.R.D. Miercurea-Ciuc – 7 intervenţii, din care trei în municipiul reşedinţă de judeţ și patru în comuna Siculeni; S.M.U.R.D. Topliţa – 3 intervenţii în municipiu; S.M.U.R.D. Gheorgheni – 2 intervenţii, din care una în municipiu și una în comuna Lăzarea; S.M.U.R.D. Odorheiu-Secuiesc – 4 intervenţii, din care una în comuna Praid, una în satul Chinușu, comuna Mărtiniș, una în comuna Zetea și una în satul Mihăileni, comuna Șimonești; S.M.U.R.D. Corbu – o intervenţie în oraşul Borsec. Pe timpul acestor intervenţii, paramedicii au asistat 17 persoane adulte. S-a acordat primul ajutor calificat în cazul a două accidente rutiere, trei intervenţii au fost în cazul unor afecţiuni medicale, iar 12 intervenţii au fost pentru acordarea primului ajutor în cazul unor traumatisme asistate de echipajele SMURD.

 COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.