Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Cum să îți organizezi bugetul ca să duci o viață liniștită? Ghid din 3 pași simpli

Indiferent de venit, bugetul trebuie organizat și plănuit cu grijă, astfel încât să nu existe niciodată o imensă criză financiară care să vă destabilizeze. Deși se găsesc diverse sfaturi și oferte de consultanță financiară, mulți oameni nu sunt stăpâni pe practicile sănătoase care să le ofere un comportament financiar eficient și ajung adesea în situații neplăcute din care nu mai pot ieși fără împrumuturi bancare care le afectează direct calitatea vieții. Dvs. știți să faceți acest lucru?  

Iată un ghid în 3 pași pentru organizarea eficientă a bugetului dvs.!  

 

  Crearea unui cont de economii de urgență

Cel mai important lucru este existența unui cont de economii pentru cazuri de urgență. Astfel, dacă apare vreo situație neplăcută, chiar și urgențe medicale care necesită un tratament extrem de scump, veți fi asigurat. Stabiliți o sumă care să existe mereu în acest cont și nu vă atingeți de ei decât în cazuri extreme. 

 

Dacă aveți dificultăți în strângerea de economii, nu este neapărat să tăiați din cheltuieli, cum recomandă unii consultanți financiari. Păstrați-vă calitatea vieții, însă luați aminte de faptul că va fi nevoie să apelați la noi modalități de producere a venitului. Orice fel de venit pasiv sau un job part-time este binevenit în astfel de cazuri.  

 

  1. Stabilirea obiectivelor pe termen scurt și lung

Odată ce aveți contul de urgență, puteți schița un plan cu obiectivele dvs. pe termen scurt și lung din punct de vedere financiar. De exemplu, dacă doriți să achiziționați o mașină sau o casă, estimați suma de care aveți nevoie în total și cât trebuie să puneți deoparte lunar pentru a atinge obiectivul în perioada dorită. Fiți realist când setați aceste obiective, pentru a evita viitoare dezamăgiri.  

 

  1. Asigurarea bunurilor și asigurarea personală

Dacă ați reușit să obțineți de-a lungul vieții bunuri materiale, este esențial să le asigurați. Dacă ignorați acest pas, există posibilitatea să pierdeți tot, ceea ce v-ar aduce, cu siguranță, regretul. Puteți alege orice asigurare vi se potrivește. Nu uitați să asigurați întâi cel mai important lucru: pe dvs.  Apoi, asigurați bunurile: exemplul ideal este o asigurare RCA online, care vă scapă de griji în caz de accident, dar vă și despăgubește, fie parțial, fie integral. Cei de la Asiguraricontactless.ro oferă simulări pentru rca-ul tău, având și opțiunea de a te consulta cu un expert în astfel de asigurări. Optați pentru o asigurare care să vi se pară profitabilă în cazul unui eveniment nefericit, indiferent că doriți să o faceți pe cont propriu sau cu ajutorul unui specialist. 

 

Multă lume se chinuie să își organizeze bugetul, având un stil de viață care se trăiește de la un salariu la altul, fără niciun plan bine definit pe care să îl urmeze. Dacă vreți să dețineți pacea și liniștea unei vieți în care sunteți asigurat și dvs. Și familia dvs. De orice vi s-ar întâmpla, urmați ghidul de mai sus. Banii nu aduc fericirea, însă, cu siguranță, o întrețin, mai ales atunci când este vorba de urgențe care nu pot fi amânate din cauza lipsurilor financiare. 

 

Sursa foto: pexels.com 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.