Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

48 de proiecte de mediu vor fi finanțate cu peste 650.000 lei în cadrul Programului Spații Verzi

Un număr de 48 de proiecte de mediu, implementate în întreaga țară, vor fi finanțate, în acest an, cu peste 650.000 lei, în cadrul Programului Spații Verzi, ajuns la cea de-a XI-a ediție.

Potrivit unui comunicat remis AGERPRES de Fundația pentru Parteneriat din Miercurea Ciuc, au fost selectate organizațiile care vor beneficia de finanțări de 661.000 de lei pentru a implementa proiecte de mediu, pe două componente, respectiv „Spații Verzi Urbane” și „Arii Naturale Protejate”.

În cadrul componentei „Spații Verzi Urbane” au fost depuse 85 de cereri de finanțare și au fost selectate 25 de proiecte de mediu, care se vor desfășura în 17 județe ale țării. Organizațiile câștigătoare vor reamenaja curți de școli, de universități, de grădinițe, parcuri publice sau curți ale centrelor de copii.

Potrivit sursei citate, prin activitățile acestor proiecte vor fi plantați peste 2.200 de arbori și arbuști și în jur de 7.000 flori, pe o suprafață de aproape 97.500 metri pătrați de spațiu urban.

„Aceste terenuri vor deveni spații de desfășurare a unor activități de conștientizare de protecția mediului, în special pentru elevi”, se arată în comunicatul menționat.

Pentru componenta „Arii Naturale Protejate” au fost depuse 66 de proiecte și au fost selectate pentru finanțare 23 dintre acestea, care se vor derula în 14 județe din țară.

Câștigătorii au obținut fonduri pentru activități tip Junior Ranger, amenajare de poteci tematice, organizare de evenimente precum „Ziua Rezervației”, „Ziua Biodiversității” sau vernisări de expoziții.

Programul „Spații Verzi” este derulat de 11 ani de Fundația pentru Parteneriat din Miercurea Ciuc și este finanțat de MOL România.

În cele zece ediții anterioare ale Programului „Spații Verzi”, desfășurate în perioada 2006-2015, au fost finanțate 424 de proiecte cu suma de 4,83 milioane de lei. Proiectele finanțate au „înverzit” o suprafață de circa 430.000 de metri pătrați și au implicat peste 170.000 de participanți.

Totodată, Programul „Spații Verzi” a sprijinit 169 de proiecte de popularizare a importanței ariilor protejate din România.

Sursa: agerpres.ro
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.