Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

94 de locații din Harghita au fost verificate de peste o sută de specialişti din cadrul M.A.I.

Foto: IPJ Harghita

 

Acţiunile de prevenire a îmbolnăvirilor cu virusul COVID-19, desfăşurate în data de 13 iulie 2020 de structurile M.A.I. şi autorităţile cu atribuţii în domeniu, pe raza judeţului Harghita.

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, angajații Ministerului Afacerilor Interne au acționat, la nivelul județului Harghita, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară în zonele cu un aflux mare de cetăţeni.

Echipele de control, care au acţionat îndeosebi în centre comerciale și zone adiacente, la unități de alimentație publică, zone de agrement, zone aglomerate, precum și mijloace de transport în comun, au fost formate din 117 specialişti din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

În cadrul acțiunilor desfășurate au fost verificate 94 de locaţii, respectiv restaurante, terase, parcuri, diferite spaţii de cazare, zone de picnic şi alte zone de agrement.

De asemenea, au fost verificate 79 de mijloace de transport şi au fost legitimate 214 persoane, dintre care 9 s-a constatat că nu respectă măsurilor de protecţie individuală.

Ca şi în acţiunile precedente, au fost transmise sute de mesaje preventive şi avertizări, atât operatorilor economici cât şi persoanelor fizice, iar celor 9 persoane care nu au respectat măsurile de protecţie individuală, avertismentele le-au fost transmise prin procese verbale de contravenţie.

Acțiunile pentru protejarea sănătății întregii comunităţi vor continua și în perioada următoare, sens în care recomandăm tuturor cetăţenilor să respecte măsurile de protecţie sanitară, atât pentru propria siguranţă cât şi pentru protejarea semenilor.

De asemenea, reamintim operatorilor economici că nerespectarea măsurilor dispuse pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, poate fi sancţionată inclusiv cu limitarea sau suspendarea pe o durată determinată a activităţii.

Mulțumim tuturor persoanelor fizice şi juridice care au respectat normele de protecție împotriva răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus, dar și tuturor cetățenilor responsabili care au înțeles importanța măsurilor de protecție sanitară.

  • IPJ Harghita
dolinex


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *