Acțiune cu efective mărite în comunele Cozmeni, Sânmartin și Tușnad: Polițiștii au depistat o persoană urmărită național și au aplicat sancțiuni de peste 105.000 de lei

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Polițiștii au depistat o persoană urmărită național și au aplicat sancțiuni de peste 105.000 lei.
La data de 2 octombrie 2024, în intervalul orar 06:00-12:00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Miercurea Ciuc, în colaborare cu mai multe structuri ale I.P.J. Harghita, au desfășurat o acțiune amplă pe raza comunelor Cozmeni, Sânmartin și Tușnad.

Acțiunea, care a avut ca scop prevenirea faptelor de violență și a infracțiunilor contra patrimoniului, dar și respectarea legislației privind câinii periculoși și animalele supuse cruzimii, a implicat și verificarea conducătorilor auto pentru consumul de alcool sau substanțe halucinogene.
În urma acțiunii, polițiștii au depistat un bărbat de 40 de ani, din Cozmeni, care era urmărit național pentru sustragerea de la executarea pedepsei privative de libertate pentru comiterea de infracțiuni rutiere. De asemenea, au fost identificate două persoane bănuite de comiterea infracțiunii de abuz de încredere prin fraudarea creditorilor.
Pe parcursul acțiunii desfășurate, au fost legitimate 170 de persoane, în vederea verificării identității acestora. De asemenea, au fost aplicate peste 50 de sancțiuni contravenționale, dintre care 29 pentru încălcarea H.G. 984/2005, 12 pentru nerespectarea O.U.G. 155/2001 privind gestionarea câinilor fără stăpân, 5 pentru fapte prevăzute de Legea 61/1991 referitoare la ordinea publică și alte 5 sancțiuni pentru abateri la regimul rutier. Valoarea totală a acestor sancțiuni s-a ridicat la peste 105.000 lei.
În ceea ce privește verificarea conducătorilor auto, polițiștii au efectuat 4 testări cu aparatul drugtest și 35 de testări cu aparatul etilotest, toate având rezultate negative.
La acțiune au participat 15 polițiști de la Secția 2 Poliție Rurală Miercurea Ciuc, împreună cu 13 polițiști de la alte structuri ale I.P.J. Harghita, inclusiv 10 jandarmi.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy