Razii în Harghita: Peste 200 de persoane legitimate, percheziții domiciliare și sancțiuni în valoare de 60.000 de lei

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Harghita împreună cu jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean au continuat seria activităților de tip razie în Odorheiu Secuiesc, Cristuru Secuiesc și în localitățile din vecinătate.

Acțiunea a avut drept scop prevenirea faptelor de violență și a infracțiunilor contra patrimoniului, tragerea la răspundere a persoanelor ce încalcă normele sociale, dar și combaterea infracționalității.

Au fost organizate filtre rutiere în mai multe puncte, fiind testate mai mult de 40 de conducători auto cu aparatele din dotarea polițiștilor.

Polițiștii au pus în aplicare și 7 mandate de percheziție domiciliară, în urma cărora mai multe persoane au fost conduse la sediul Poliției Municipiului Odorheiu Secuiesc, în vederea îndeplinirii procedurilor și luării măsurilor legale care se impun.

Pentru abaterile constatate, polițiștii de la Biroul pentru Protecția Animalelor au aplicat 30 de sancțiuni contravenționale, dintre acestea 14 fiind aplicate pentru abateri la O.U.G.155/2002 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân și 16 pentru neregulile privind H.G. 984/2005 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor.

Pe parcursul acțiunii desfășurate, au fost legitimate 220 de persoane și au fost verificate aproximativ 40 de vehicule.

De asemenea, au fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale, dintre acestea 4 pentru nerespectări ale prevederilor Legii nr.61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, 5 pentru abateri la O.U.G.nr.195/2002 privind circulația pe drumurile publice, 1 la Legea nr.171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, fiind confiscați, în acest caz, 3,5 mc. de cherestea transportați fără documentele legale, iar o sancțiune a fost aplicată pentru nereguli constatate la O.U.G.97/2005 privind evidența, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români, valoarea totală a acestora fiind de aproximativ 60.000 de lei.

IPJ Harghita face mențiunea că astfel de acțiuni sunt organizate permanent în județul Harghita pentru a preveni și combate producerea de evenimente antisociale în mediul stradal.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy