Lansarea licitațiilor pentru cele trei loturi ale Autostrăzii A8, care traversează și județul Harghita, a fost aprobată

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Consiliul de Administraţie al Companiei Naţionale de Investiţii Rutiere (CNIR) a aprobat recent lansarea licitațiilor pentru proiectarea și execuția celor patru loturi montane ale Autostrăzii Unirii (A8), pe secțiunea Sărățeni-Pipirig, cu o lungime totală de 116 km. Aceste loturi traversează județele Mureș, Harghita și Neamț, dintre care trei dintre ele parcurg teritoriul județului Harghita.

Cele patru loturi sunt:

Lotul 1 C Sărățeni-Joseni (32,4 km),
Lotul 1 D Joseni-Ditrău (14,4 km),
Lotul 2 A Ditrău-Grințieș (37,9 km),

Lotul 2 B Grințieș-Pipirig (31,5 km).
Complexitatea proiectului este semnificativă, fiind necesare 38 de tuneluri și 183 de poduri, pasaje și viaducte pentru a asigura infrastructura montană de pe acest traseu. Durata de realizare variază între 34 și 54 de luni, în funcție de complexitatea fiecărui lot. Pentru loturile 1 C, 2 A și 2 B, termenul total este de 54 de luni (14 luni pentru proiectare și 40 pentru execuție), iar pentru lotul 1 D, termenul este de 34 de luni (10 luni pentru proiectare și 24 pentru execuție).

Proiectul este finanțat din fonduri europene nerambursabile prin Programul Transport (2021-2027)​

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy