Folosirea elevilor într-o activitate cu aspect politic, separatist în Harghita

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Membrii echipei de control a Ministerului Învățământului recomandă conducerii ISJ Harghita ca la evaluarea activității manageriale a doamnei director Porsche Eva de la Liceului de Artă ,Dr. Pallo Imre” din Odorheiu Secuiesc și a domnului director adjunct Jakab Zoltan, să țină cont că aceștia au permis folosirea elevilor într-o activitate cu aspect politic, separatist, fiind încălcate astfel prevederile art.7 al. (l) din Legea educației naționale nr. l/2011 completată și modificată.
Termen: 15 zile de la primirea raportului (clici aici pentru raport)

Ce se va întâmpla este greu de anticipat. Harghita e deja un fel de stat în stat în care liderii politici maghiari au mai multă putere decât e normal, Poliția și Procuratura nu sunt de loc impresionate de faptul că unii copii sunt folosiți fără acceptul părinților în activități politice separatiste iar serviciile care se ocupă teoretic de treburi din astea care sunt aranjate din afara României par a fi ocupate cu altceva.

Poate dacă e vreun parlamentar care nu doarme ar putea citi în plen câteva pasaje din raportul celor de la Minister pentru că din păcate situația devine dramatică. Închipuiți-vă numai câtă umilință îndură o mama româncă care participă la ședința cu părinții la școala copilului și nu înțelege nimic pentru ca e în maghiară și nimeni nu vrea sa-i traducă.

Iosub Robert

PS: Nu judecați maghiarii din Harghita după astfel de întâmplări. Maghiarii din Harghita sunt niște oameni deosebit de buni. Unii dintre politicienii care îi conduc și oamenii pe care aceștia îi pun în funcții sunt cei care generează situații conflictuale.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy